donderdag, april 25, 2024
HomeDerde klasseASCASC komt op Leidse feestdag tekort tegen DIOS

ASC komt op Leidse feestdag tekort tegen DIOS

-

Tweede klasse C (zondag)- Terwijl menig Leidse keel al gesmeerd werd met de eerste pretcilinder, trapte ASC ‘gewoon’ af voor de thuiswedstrijd tegen DIOS. De traditieclub besloot eerder deze week – al dan niet noodgedwongen door de zondagse leegloop – te verkassen naar de zaterdag als speeldag. Om de horizontale overstap naar de 2e klasse veilig te stellen zal de ploeg van Jesper Neuteboom snel de eerste zege willen boeken. Ook tijdens de eerste thuiswedstrijd werd er verloren. Na de ongelukkige nederlaag in de slotfase vorige week tegen Foreholte (3-2) ging men nu met duidelijkere cijfers onderuit. DIOS uit Nieuw-Vennep bleek met 2-5 te sterk.

Na het verlies in Voorhout tijdens de eerste speelronde startte ASC met dezelfde namen. Om de zeer jonge ploeg van Ayhan Gargilli te bestrijden, zakten de Oegstgeestenaren in en liet het de bezoekers het spel maken in de openingsfase. Deze tactiek leek in eerste instantie te werken, want Winne Meijer opende net als vorige week de score. Met een prima afstandsschot tekende hij zijn tweede seizoenstreffer aan.

Na dit doelpunt ging DIOS gas geven en dicteerde de ploeg uit Nieuw-Vennep. Vooral de technisch vaardige voorhoede was levensgevaarlijk. De 1-1 viel uit een afgeslagen corner. Na een voorzet van Twan Ort kopte Welsey Boomgaart de gelijkmaker in. De 1-2 liet vervolgens ook niet lang op zich wachten. Via een schitterende aanname van wederom Oort zocht hij Darius Broxterman aan de linkerkant, die doeltreffend afwerkte om DIOS de voorsprong te bezorgen.

ASC probeerde vooral via lange ballen en fysieke kracht DIOS te bestrijden. In de regen wisten de Nieuw-Vennepse jongelingen echter de 1-3 aan te tekenen. Aanvoerder Jeffrey Hoefkens stond helemaal vrij en kon probleemloos de bal binnen koppen. Hierna volgden nog enkele kansen voor de bezoekers om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. ASC kwam er sporadisch uit en had vooral moeite met Vincent Noordam en Twan Ort voorin. Via corners en voorzetten werden er nog een paar kleine kansen gecreëerd voor door de thuisploeg. Heel gevaarlijk werd de ploeg van Neuteboom echter niet.

In de tweede helft kwam ASC een stuk beter voor de dag. Ralph van Zandwijk verving Ahmed Fernane en ging zich melden in de spits. Lars Valckx ging als linksbuiten acteren. Diezelfde Valckx was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer, nadat eerst Jelle Schouten een grote kans had gemist.

Hierna kreeg ASC mogelijkheden tot meer en wankelde DIOS. Een goede kopkans voor Van Zandwijk werd jammerlijk gemist en een bal kwam op het aluminium via een Nieuw-Venneps lichaam. Nadat DIOS nog enkele hachelijke momenten voor eigen goal wist te overleven kon het in de slotfase de voorsprong verder uitbreiden. Eerst scoorde Killian Suykerland uit een vrije trap, daarna tekende uitblinker Vincent Noordam de 2-5 aan.

Het is natuurlijk de week van de scheidsrechter! Terwijl de leidsman van zondagmiddag op sympathieke wijze in het zonnetje werd gezet door het ASC-bestuur, sprak oud-voorstopper Neuteboom over een wedstrijd met twee gezichten: ,,We begonnen goed met de 1-0, hierna kantelde de wedstrijd echter volledig en vielen de goals om ons oren. Slimmigheidjes zoals de bal volgen in plaats van de man werd ons fataal. De tweede helft ging het een stuk beter, het was wachten op 3-3. De bekende voetbalwet dat je ‘m wel moet maken – anders doet de tegenstander het – bleek helaas weer de realiteit. We hadden de nodige moeite met hun spits en buitenspeler. We gaan deze week weer keihard aan de slag op het trainingsveld om volgend seizoen te mogen acteren in de tweede klasse zaterdag.”

ASC-DIOS 2-5 (1-3) 8. Meijer 1-0, 22. Boomgaart 1-1, 25. Broxterman, 1-2, 34. Hoefkens 1-3, 61. Valclx, 2-4, 90. Suykerland, 90+2. Noordam 2-5

Basisopstelling ASC: Nieuwenhuis, Wagenaar, De Bruin, Van Bergen, Bakker, Goebel, Schouten, Meijer, Fernane, Valckx, Dalenoord.

Basisopstelling DIOS: Klinkenberg, Klinkenberg, Hoefkens, Draijer, Janssen, Suykerland, Noordam, Boomgaart, Ort, Van der Voort, Broxterman

Frits Muller

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read