vrijdag, maart 29, 2024
HomeDerde klasseASCASC’s Gouden Generatie zet nieuwe Skoda in de markt

ASC’s Gouden Generatie zet nieuwe Skoda in de markt

-

Elke avond dendert er een commercial van Skoda enkele malen over het televisiescherm. Niet zomaar een spot voor weer een nieuwe auto vol innovaties. Nee, het populaire automerk zet een elftal van ASC, in het rood-zwarte tenue van de club, in om nieuweling KAMIQ tot een succes te maken. Knap en slim tegelijk van Skoda om mannen van de Gouden ASC Generatie  als uithangbord te gebruiken.

De KAMIQ is namelijk een praktische en wendbare stads-SUV met een ruime kofferbak waar je alle sporttassen van het hele elftal, begeleiders en medische staf in kwijt kunt. ‘Dan kun je bij ons elftal uitkomen,’ zegt Rien Bergers (zoon van…), lid van The Good Old, de ASC commissie die erop toeziet dat de waarden en tradities van de club van generatie op generatie overgaan.

Waarom toch gekozen voor de nog altijd actieve ASC cracks van nu? In de jaren ’70  speelden ze al bij ASC. In zes seizoenen behaalden ze liefst vijf kampioenschappen. De Gouden Generatie van toen kan zonder al te veel overdrijving de Gouden – Veteranen – Generatie van deze jaren ’20 genoemd worden. Plaatselijk iets uitgedijd, maar nog altijd gezegend met technieken en trucs die garant staan voor opvallende prestaties.

De Skoda KAMIQ wordt de sportieve auto voor weekendfamilies genoemd, daar sluiten de vedettes op de foto zich van harte uit ervaring bij aan. De commercial werd eerder dit jaar – om filmtaal te gebruiken: ‘geschoten’. Dat vertelt Har Walenkamp. Wie hem niet kent, heeft te lang onder een steen geleefd. De man van Drogisterij Boerhaave aan de Haarlemmerstraat aan het woord: ‘De opnamen hebben een hele dag geduurd, het was je reinste topsport. We werden geroemd om onze acteerprestaties, als vorsten onthaald en in de watten gelegd. Wat er allemaal komt kijken om een reclameboodschap op te nemen, je gelooft het niet.’

Pratend over de kijkcijfers, laat Har noteren: ‘Honderdduizenden, durf ik gerust te zeggen. Onze commercial werd en wordt rond sportprogramma’s uitgezonden. Daar kijken jong en oud  naar.’ Hebben de acterende voetballers of voetballende acteurs als tegenprestatie elk een Skoda KAMIQ  mogen uitzoeken? Har, gedecideerd: ‘Hierover kunnen we geen uitspraken doen, we  hebben een geheimhoudingsclausule moeten tekenen.’ Een ferme korting dan? Walenkamp: ‘Ik moet door, er staan klanten te wachten.’

De mannen van de Gouden ASC Veteranen Generatie van nu, die optreden in de Skoda KAMIQ televisie commercial. Staand v.l.n.r.: Marco Rooyakkers, Filip Bavelaar, Matthijs Huizing, Har Walenkamp, Bob van Overbeeke, Maarten Markelo (acteur); gehurkt v.l.n.r.: Gert-Jan Onvlee, Jimmy van der Water, Jean-Paul Guis, Hans Schiphorst, Piet van der Klugt.

Zie vooral:

https://www.youtube.com/watch?v=2Qg6dS2DKRE

 De Skoda KAMIQ, niet toevallig in dezelfde kleur als de auto van LeidenAmateurVoetbal, die Leiden en omgeving doorkruist.

 

 

 

Must Read