HomeDerde klasseASCBoodschap voor ASC is nu helemaal duidelijk na nieuwe nederlaag

Boodschap voor ASC is nu helemaal duidelijk na nieuwe nederlaag

-

Tweede klasse C (zondag) – ASC-aanvoerder Sean Goebel was er heel duidelijk over in zijn terugblik op de 3-1 uitnederlaag bij Pancratius: ,,Sta je bij de rust met 3-0 achter terwijl je verwacht mogelijk punten te gaan pakken, dan is het wel even een koude douche. En dat heeft onze trainer Jesper Neuteboom dan ook duidelijk laten horen in de rust, wat alleen maar goed is… even de boel stevig opschudden.”

Goebel gaat verder: ,,Maar door maar één treffer en weinig echte kansen na rust bleven we wel met lege handen staan in Badhoevedorp. Die boodschap is na afloop zeker ingedaald bij iedereen. Hopelijk kunnen we dat komende zondag thuis al laten zien tegen het ook laaggeplaatste Schoten.”

Twee tegenstanders waar de roodzwarten uit Oegstgeest, staande op plaats dertien met twee uit zeven en de minste doelpunten voor en de meeste doelpunten tegen in deze tweede klasse C (8-25), punten van wilden pakken. ,,Maar dan moet je wel anders beginnen vanaf de aftrap, want ondanks alle vooraf afgesproken ‘open deuren’ stonden we vanaf die eerste balomwenteling door fouten rap met 1-0 achter. Een tweede foutje bracht de thuisploeg op 2-0 en een hoekschop die met de wind er in één keer indraaide, zorgde zelfs voor de 3-0 ruststand. Volgende keer peren we die bal na zo’n aftrap maar naar voren om dan aansluitend hoog druk te gaan zetten i.p.v. op eigen helft eerst wat te gaan rondtikken,” aldus Goebel.

Toch deed ASC qua veldspel in die eerste helft niet echt onder voor Pancratius. Alleen waren zij, zeker met een zeer balvaardige spits in hun gelederen, daadkrachtiger dan de uitploeg waar het vaak ophield qua gevaar bij de rand van de vijandelijke zestien. Ondanks de 3-0 achterstand stuurde Neuteboom dezelfde elf voor de tweede helft het veld weer op. De ASC-aanvoerder: ,,Daar sprak na zijn gepeperde toespraak toch vertrouwen uit. We herpakten ons ook, voetbalden goed, zagen Pancratius inzakken en Jelle Schouten zijn eerste van het seizoen maken. Eigenlijk speelden we na rust gewoon erg goed, maar ook nu verder weer… tot die zestienmetergrens. Echte kansen op de 3-2 kwamen er niet en zo werd deze 3-1 ook de eindstand.”

Na afloop kwamen er in de kleedkamer en in de rit naar huis zeker diverse positieve punten naar boven drijven bij iedereen met roodzwart bloed in de aderen. Want als het ergens moet gebeuren, dan is het wel komende zondag thuis tegen Schoten. Dat verloor met 0-2 van Foreholte en staat hiermee elfde met zes uit acht (8-21). En dat is altijd nog twee plekken hoger dan ASC met nu twee uit acht. Maar of de roodzwarten hun positieve voetbalenergie komende zondag al kunnen inzetten op sportpark ‘Overveer’… dat ligt aan de hogere machten! Goebel: ,,Laten we in ieder geval het beste hopen voor Midas Rooijakkers die, voor het eerst weer in de basis, helaas het veld moest verlaten met een stevige knieblessure. Sterkte man!”

Pancratius – ASC 3-1 (3-0). Pancratius 1-0, Pancratius 2-0, Pancratius 3-0 en Schouten 3-1.

Basisopstelling ASC: Nieuwenhuis, Rooijakkers, Van Bergen, De Bruin, Bakker, Goebel, Van Zandwijk, Meijer, Bertels, Schouten, Buijze.