donderdag, mei 19, 2022
HomeTweede klasseASCDylan Bakker (ASC) ontevreden over het seizoen tot nu toe

Dylan Bakker (ASC) ontevreden over het seizoen tot nu toe

-

De eerste seizoenshelft zit er dit jaar vervroegd op; het is tijd om terug te blikken op de eerste helft van de competitie. Vandaag zijn we in gesprek met Dylan Bakker, speler van ASC, over de resultaten in de competitie, de fitheid van de groep en over meeste opvallende speler in de selectie.

Hoe beviel de eerste seizoenshelft? Viel het mee of tegen?

,,Als je naar de stand kijkt valt dat uiteraard tegen. We hebben acht wedstrijden gespeeld waaruit je maar twee punten hebt gehaald. Als je daarnaast ook nog kijkt naar het doelsaldo met negen voor en 28 tegen dan word je daar niet heel gelukkig van.”

Wat was de beste en de slechtste wedstrijd van dit seizoen?

,,We hebben zeker niet alleen slechte wedstrijden gespeeld. Er waren ontmoetingen bij waarin we meer hadden verdiend, zeker als je kijkt naar Foreholte uit. We stonden tien minuten voor tijd met 0-2 voor en dan wordt het uiteindelijk nog 3-2. Dat soort wedstrijden en het verloop ervan zijn zonde. Er waren een paar clubs bij waar wij als ASC gelijkwaardig aan waren, zoals Bloemendaal en KDO. Daar pakten we een puntje tegen, maar misschien dat je daar iets meer verdiend had. Natuurlijk speelden we een paar echt slechte wedstrijden. De laatste wedstrijd tegen Pancratius is een wedstrijd geweest waar we door individuele fouten alles hebben weggegeven.”

Wat ging er tot nu toe goed en slecht?

,,Tegen hooggeplaatste clubs als HBC en DONK verloren we ruim. Van Foreholte verloren we door een gebrek aan fitheid en tegen Pancratius gingen we kopje onder door een opeenstapeling van fouten. We hebben ook richting het einde van de eerste seizoenshelft gezegd dat we een wat vervelendere ploeg moeten gaan worden, dus meer strijd moeten gaan leveren. Een gebrek aan vechtlust heeft ons zeker punten gekost. Dat mag nauurlijk nooit.”

Was de groep fit in de eerste seizoenshelft?

,,We hadden met wat blessures te maken. Het feit dat we maar negen doelpunten voor hebben heeft te maken met het missen van spelers die normaal voor de doelpunten zorgen. Verbanden zijn er dus zeker wel.”

Wat is het streven voor dit seizoen voor jullie?

,,In eerste instantie was ons streven handhaving. Een aantal jaar geleden zijn we gepromoveerd en het verblijf in de tweede klasse willen we voortzetten.”

Welke tegenstander vond je het meest opvallend?

,,Veel clubs kende ik niet, maar HBC en Donk vielen in positieve zin op. Voetballend vond ik dat de beste ploegen. Foreholte vond ik niet heel erg sterk, terwijl zij nu wel op plek vijf staan. Vanaf plek zeven tot twaalf zijn het in mijn ogen ploegen waar we redelijk aan gewaagd zijn.”

Wie is de meest opvallende speler tot nu toe?

,,We hebben Jelle de Bruin die er is bijgekomen vorig jaar. Tijdens de coronaperiode heeft hij met ons meegetraind en ik vind dat hij het opvallend goed doet. Hij is erg stabiel en zakt nooit door de ondergrens.”

Ik denk dat we wanneer weer mogen voetballen?

,,Hopelijk zal het ergens in februari weer kunnen. Door januari staat al een streep helaas. We moeten de ontwikkelingen blijven volgen en duimen.”

Voor mij is voetbal wel/niet veranderd door corona?

,,Ik vind dat het wel meevalt als je puur kijkt naar het voetbal. Het enige is, dat de competitie stop gezet kan worden of zelfs voorbij kan zijn. Dat is voor niemand leuk, want dan speel je dus eigenlijk nergens voor.”

Welke club denk jij dat er kampioen wordt in deze tweede klasse? En welke degraderen er?

,,Ik denk dat HBC kampioen wordt. Degraderen gaan denk ik RVC’33 of Schoten.”

ASC in cijfers:

Ranglijst: 8-2-9-28 (13e)

Thuis: 3-1-4-12 (13e)

Uit: 5-1-5-16 (12e)

Grootste nederlaag: HBC (0-5), DONK (5-0)

Must Read