zaterdag, april 20, 2024
HomeDerde klasseASCForeholte- ASC duurt net te lang voor Oegstgeestenaren

Foreholte- ASC duurt net te lang voor Oegstgeestenaren

-

Tweede klasse C (zondag)- Lange tijd leek het goed te komen voor ASC. Op bezoek bij ‘buur’ Foreholte stond het geruime tijd 0-2 en een fraaie uitzege leek in de maak. Totdat vooral Sten Admiraal zich met de wedstrijd ging bemoeien en de pijp leeg was bij de equipe van Jesper Neuteboom. De Voorhouters wonnen uiteindelijk met 3-2.

Ook Foreholte en ASC zijn van het startblok af en hoe. Na een aftastend begin met meer balbezit voor ASC kregen de bezoekers ook de eerste kans om te scoren. Jelle Schouten dacht dat de bal op de stip zou gaan na een overtreding van Lars Berg, maar de arbiter van dienst zag er niets in. Pas na twintig minuten kreeg de thuisploeg het voor elkaar bijna het eerste gevaar te stichten, maar de lange trap van Tom Noordermeer op Ruben Hoijer kwam net niet aan. Even over het eerste deel van de eerste helft kwam de ploeg uit Oegstgeest, bepaald niet tegen de verhoudingen in, op voorsprong. De zeer ijverige en ‘lastpost’ Lars Valckx bereikte met een voorzet op maat Winne Meijer, die gedecideerd in kopte.

De fraaie treffer zorgde ervoor dat ASC nog beter in het velletje kwam te zitten en van Foreholte werd weinig vernomen in aanvallend opzicht. Rick Brabander liftte eenmaal over het doel van Joek Nieuwenhuis, maar dat was het dan ook. Niet veel later werd het zelfs 0-2 en opnieuw mocht het doelpunt er zijn. Een vrije trap van Ahmed Fernane kwam uit bij Jelle de Bruin die met zijn kopbal, via de onderkant van de lat, Matthijs Guijt klopte. In de blessuretijd kreeg ASC zelfs nog twee mogelijkheden om de marge groter te maken, maar die ellende bleef Foreholte bespaard.

Frank Bloemheuvel bracht direct na de rust twee wissels binnen het veld, want de oefenmeester kon onmogelijk tevreden zijn met het spel van zijn ploeg. Het was te doorzichtig en er konden nauwelijks gevaarlijke momenten worden afgedwongen. ASC had de controle gehad en de gastheren moesten wel wat anders gaan proberen om terug te kunnen komen in de wedstrijd.

De roodwitten drongen wel aan, maar ASC stond achterin als een huis. Zowel de beide backs als het centrale duo verwerkten alles met ogenschijnlijk niet teveel moeite. Valckx vuurde nog een keer naast aan de overkant en de 0-3 had zomaar de beslissing kunnen betekenen. Dat was wel zo ongeveer de laatste keer dat de bezoekers gevaarlijk konden worden. De ploeg moest meer en meer achteruit, maar geruime tijd was er nog steeds weinig aan de hand. Een inzet van Berg moest wel een keer van de doellijn worden afgehaald, maar de nul bleef staan in het voordeel van ASC.

Na een laatste drinkpauze moedigden de spelers van Foreholte elkaar nog wel aan. ,,Ze zitten er doorheen. We moeten er nu overheen denderden.” Die geluiden waren vanaf de tribune hoorbaar en dat beloofde het nodige voor de slotfase. De wens om de wedstrijd een andere wending te geven, kwam uiteindelijk uit voor Bleomheuvel en de zijnen. De ingevallen Swen Veenstra werkte een voorzet bij de tweede paal knap binnen en de spanning was daarmee terug.

ASC piepte, kraakte en wankelde tegelijk en snakte naar het einde. Helaas voor het moedige ASC bleef het laatste fluitsignaal nog even uit en dat werd de ploeg fataal. Eerst krulde de van linksback naar rechtsbuiten omgeturnde Sten Admiraal een vrije trap binnen bij de tweede paal en kort daarna was de speler succesvol met een harde schuiver van een meter of vijfentwintig. De tweevoudig doelpuntenmaker ging-om begrijpelijke redenen- uit zijn dak en vierde zijn succes met de fanatieke aanhang van de Voorhouters.

ASC probeerde het daarna nog wel, maar alle krachten waren ondertussen weggevloeid en zo kon Foreholte alsnog met gebalde vuisten verlaten. Neuteboom sprak zijn manschappen na afloop toe op het veld en gaf aan dat zijn ploeg het uitstekend had gedaan en dat dit ronduit zuur was. Verwijten naar elkaar moesten uitblijven en de ploeg moest enkel proberen om het de volgende keer net even langer vol te houden. De spelers baalden als een klein kind dat nog even op wilde blijven, maar geen lengte kreeg. Toch zullen zij weten dat de woorden van de trainer hout sneden. Met lege handen staan is nooit leuk na een 0-2 voorsprong, maar ASC kon weldegelijk terugkijken op een bemoedigend optreden. En Foreholte? Dat kwam met de schrik vrij, maar mocht tevreden zijn over de veerkracht. Over het eigen spel mag nog wel eens worden na gesproken, maar daar zal Bloemheuvel vast zijn tijd voor nemen.

Foreholte-ASC 3-2 (0-2). 26. Meijer 0-1, 42. De Bruin 0-2, 85. Veenstra 1-2, 90. Admiraal 2-2, 90.+2 Admiraal 3-2. Scheidsrechter: Karagantcheff.

Basisopstelling Foreholte: Guijt, Gomes, Noordermeer, Spreeuw, Admiraal, Berg, Tijsen, Roffelsen, Smit, Brabander, Hoijer.

Basisopstelling ASC: Nieuwenhuis, Wagenaar, Van Bergen, Bakker, Fernane, Dalenoord, Goebel, De Bruin, Schouten, Meijer, Valckx.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read