donderdag, maart 28, 2024
HomeDerde klasseASCOefenwedstrijd: Lugdunum nipt voorbij aan ASC

Oefenwedstrijd: Lugdunum nipt voorbij aan ASC

-

Lugdunum had al wat meters in de benen door gespeelde oefenwedstrijden, terwijl ASC weer voor het eerst de wei in mocht met een scheidsrechter. Na een tamelijk gezapige eerste helft werd het na de pauze aanmerkelijk boeiender. De Leidse ploeg won uiteindelijk met 4-3 van de tweedeklasser op zondag.

Zoals in zoveel wedstrijden in deze tijd benutte de beide trainers, Marco Harleman en Jesper Neuteboom, de nodige spelers. De Oegstgeestenaren wisselde na de onderbreking zelfs bijna het complete team. Logisch ook, want de oefenmeesters moeten in deze weken bepalen naar wie de voorkeur straks uitgaat. Aan de kant van Lugdunum ontbraken nog wel wat spelers. Mede daardoor moest Cem Isitir, toch echt een verdediger van origine, tussen de palen plaatsnemen. Jeffrey Loozen is wel op de weg terug om ‘gewoon’ eerste doelman te worden. Na veel onduidelijkheid tussen de clubs blijkt dat Kevin Wassenaar toch vertrokken is naar Meerburg en geen deel meer uitmaakt van de selectie van de kikkers.

Het duurde ruim een half uur voordat de eerste kans kon worden genoteerd. Renan Bernal vond Abdel Lamrabette in de korte hoek. Even later meldde Jelle Schouten zich voor Isitir, maar de middenvelder slaagde er nog niet in om de openingstreffer aan te brengen. Kort voor rust was het wel raak via de genoemde speler.

Gelukkig veerde het spel na de doelwisseling op. Er kwam meer snelheid in de ploegen en zeker Lugdunum liet zien dat dit een wapen kan gaan worden in de competitie. Ook bij ASC kwam het tempo hoger te liggen en de onderlinge duels werden niet geschuwd waarbij het respect zeker wel overeind bleef. In een rap tempo volgden de doelpunten elkaar opeens op. Voor de thuisploeg was Jayden Bergwijn, het neefje van, drie keer succesvol. Rechtsback Glody Muanda pikte ook zijn goaltje mee. Voor ASC scoorde Jip Vissers uit een vrije trap, nadat een Leidenaar eerder geholpen had bij een 3-1 tussenstand.

Al met al een nuttige oefenpot voor de beide trainers waarbij nog wel het nodige sleutelwerk verricht dient te worden om straks klaar te zijn voor de competitie. Op basis van de tweede helft kan het voor beide teams wel een interessant seizoen worden. LAV gaat dit blijvend volgen en hoopt dat er vaker een dergelijke score uitrolt in het voordeel van Lugdunum in 3A op zaterdag en ASC in 2C op zondag.

Basisopstelling Lugdunum: C. Isitir, Muanda, Dijkhuizen, Bey, Boy, Hiwat, Absalem, O.Isitir, Berbal, Bergwijn, Ramprogas.

Basisopstelling ASC: Lamrabette, Van Keeken, Van Bergen, Bertels, Bakker, Wagenaar, Quakernaat, Schoten, Meijer, Van Zandwijk, Fernane.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read