zaterdag, april 20, 2024
HomeDerde klasseDoCoSBrabander op zijn plaats bij DoCoS

Brabander op zijn plaats bij DoCoS

-

Ook dit seizoen levert LAV bijdragen aan het Leidsch Dagblad. Interviews die daar worden geplaatst, komen later eveneens op deze website terug en mogelijk uitgebreider. In de eerste editie is DoCoS aan zet in de persoon van Deniz Poelsma.

Vanwege zijn studie Rechten aan de Leidse Universiteit verkoos Poelsma de sleutelstad als woonplaats en verliet het Brabantse Drunen, waar hij voetbalde bij RKDVC. De 22-jarige speler zit nog minimaal drie jaar in de collegebanken. De geboren Tilburger kwam bij DoCoS terecht via maatje Floyd  de Ridder, die eveneens de clubkleuren draagt van de tweedeklasser. Hij noemt het zelf ‘dat heet aanwaaien’.

Aan de vooravond van het seizoen peilen we de stemming bij de centrale verdediger na een moeizaam verlopen voorbereiding waarin DoCoS vooral verloor (met name in de beker), maar ook won van eersteklasser Forum Sport.

Poelsma: ,,We hebben nog niet met een representatief team kunnen spelen”

,,Van nederlagen in de voorbereiding raak ik niet in paniek. Kijk naar Mark van Bommel en Wolfsburg. Dat was dramatisch in de oefenfase en nu staan ze bovenaan in de Bundesliga. Wij hebben best veel nieuwe spelers en dat betekent dat er een gewenningstijd nodig is. Ideaal is daarbij niet dat we kampen met de nodige blessures en pijntjes. Er zitten ook langdurige blessures tussen. We moesten telkens van samenstelling wisselen. Eigenlijk vind ik dat we nog geen representatief optreden achter de rug hebben. Ikzelf lig er ook al een paar weken uit met een enkelblessure die ik opliep in een oefenduel tegen FC Oegstgeest. Het gaat al wel beter, maar ik ben er nog niet. Dat is voor mij persoonlijk ook jammer, want ik heb het idee dat ik in de basis zou starten bij de competitieopening. Wel kan ik zien dat de concurrentiestrijd groot is. We hebben er wat leuke spelers met specifieke kwaliteiten bij gekregen.”

Poelsma begon ooit als linksbuiten en speelde ook regelmatig als linksback. Bij DoCoS lijkt een positie centraal achterin voor de hand te liggen. ,,Ik speel graag op die positie. Ik ben rustig aan de bal en redelijk snel. Wel moet ik nog slimmer worden en het seniorenvoetbal is echt wel anders dan voetballen in de jeugd. Ik kom daar ondertussen aardig doorheen.”

DoCoS stond eerste na vier speeldagen in het toen afgebroken voorbije seizoen en laatste in het seizoen daarvoor die ook vroegtijdig ten einde kwam. ,,Daarom is het lastig in te schatten waar wij staan. Voor mij is het sowieso een ander verhaal omdat ik de clubs in deze klasse niet goed ken. Ja over UVS weet ik inmiddels meer, maar voor het overige zegt het mij weinig. Toch durf ik te stellen dat wij top vijf moeten kunnen spelen, want deze groep heeft veel kwaliteit in zich en de trainer (Dennis Olman, red.) is in staat om een goed georganiseerd team te formeren. Hij is daarnaast helder en eerlijk en heeft een duidelijke visie op hoe hij ons graag ziet spelen.”

Na alle ellende rondom het virus mogen Poelsma en de zijnen weer. ,,Ik kan niet wachten. Bij competitiewedstrijden komt er nu eenmaal veel meer adrenaline vrij en dat hebben we allemaal in ernstige mate gemist. Mijn enkel werkt nu nog even niet mee, maar ik wil straks knallen. Naast mijn rechtenstudie is dit een geweldige uitlaatklep en goed te combineren.”

De Leidse ploeg opent dit seizoen met een uitwedstrijd tegen Vitesse Delft. Een uitdaging en kluif, maar Poelsma heeft vertrouwen in een positieve start.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read