zaterdag, april 20, 2024
HomeDoCoSDoCoS interviewsEMM'21: louter liefde en geen haat meer

EMM’21: louter liefde en geen haat meer

-

Ook dit seizoen levert LAV bijdragen aan het Leidsch Dagblad. Interviews die daar worden geplaatst, komen later eveneens op deze website terug en mogelijk uitgebreider. In de tweede editie is EMM’21 aan zet in de persoon van David Vermeer.

Pas een dag later werd hij er mee geconfronteerd. David Vermeer was afgelopen zondag de eerste doelpuntenmaker in competitieverband voor het nieuwbakken EMM’21. De middenvelder verraste de doelman van CVC Reeuwijk, die een andere wijze van het nemen van een vrije trap had verwacht. De vroege voorsprong werd in de tweede helft uitgebouwd (0-4) en de start van de fusieclub mag dus voortvarend worden genoemd. Vermeer (20) speelt dus pas sinds kort in het rood en zwart, maar het bevalt de timmerman uitstekend. ,,EMM’21 als club is zeker niet minder leuk dan WVC waarvoor ik speelde. Ik was het destijds eens met de beslissing en dat was eigenlijk van kracht voor de hele jongere garde. Bij de ouderen leefden er meer sentimenten, maar die zien we nu ook weer terug op het complex. De samensmelting van DOSR en WVC is ingedaald en ik heb het hel snel hecht zien worden.”

De eerste wedstrijden in de voorbereiding miste de ‘geschiedenisschrijver’, maar ondertussen mag hij rekenen op een basisplaats. ,,Het was uiteraard wel even wennen, want het gros van de eerste elftalspelers is afkomstig van DOS zoals ik dat noem. Eigenlijk ben ik met Michael van der Zwet de enige in 1 die in WVC speelde. In de voorbije weken heb ik de samenhang echter zien groeien en we hebben een alleraardigste oefencampagne gedraaid. Wanneer je dan zo start bij de eerste echte test dan heerst er natuurlijk tevredenheid en willen we ook komend weekend vlammen tegen Foreholte. Ik speelde daar sinds het seniorenvoetbal niet tegen, maar ik weet wel dat zij ook aanvallend voetbal willen spelen. Tevens heb ik begrepen dat zij willen spelen voor een periodetitel of zelfs promotie dus het kan interessant worden in deze derby. Ook het tweede elftal en de vrouwen van ons spelen thuis dus ik denk dat het een happening gaat worden zondag.”

Vroeger was er hier en daar haat en nijd tussen de twee clubs die samen zijn gegaan. ,,Of noem het een haat-liefde verhouding. De teams wilden altijd dolgraag van elkaar winnen en er was veel rivaliteit. In de voorgaande jaren merkte ik al een kentering. Er werd ook onderling wel eens een biertje gedronken en we zien nu ook dat dit prima gaat. Er is hier in korte tijd iets ontstaan.”

De geboren en getogen Vener wilde al op zijn vierde voetballen. ,,Mochten ik als welp in de zaal beginnen, maar ik schoot te hard en toen hebben ze mij maar naar het veld gestuurd. Vanuit de F6 (toen nog bij Alkmania, voorloper van WVC, HK) ging ik door naar de F1 en vervolgens heb ik louter in de selectieteams gespeeld. Enkel niet in de A-jeugd want toen ik nog geen zeventien was, werd ik bij het eerste gehaald. Ik ben blij dat ik nu deel uitmaak van de hoofdmacht van deze club. We hebben een jonge groep en dito trainer, Koen van der Vlugt, en het gaat er professioneler aan toe dan voorheen bij WVC. Deze trainer communiceert veel en toont ook doordeweeks veel belangstelling voor spelers. Daar voel ik me prettig bij. Mijn streven is om fit te blijven, vaste basisspeler te worden en kampioen te worden. Je moet altijd voor het hoogst haalbare willen gaan.”

Enkele dagen na dit gesprek werd bekend dat EMM’21 slechts één seizoen op zondag zal gaan spelen. De fusieclub zal zoals vele andere verenigingen ook overstappen naar de zaterdag met het eerste elftal. Het onderwerp kwam ook even ter sprake met de middenvelder, dus moest toen de beslissing nog vallen. ,,Voor mijn gevoel is de kans dat we overstappen 50 om 50%. Als spelersgroep moeten we onze voorkeuren aangeven en ieder heeft zo zijn idee daarover. Op zich vind ik de zaterdag een mooie dag om op te voetballen. De kans dat we op zondag meer moeten reizen naar onder meer Den Haag en Rotterdam is natuurlijk groter en wat minder aantrekkelijk. Maar voor mij persoonlijk maakt het niet uit. Ik speel gewoon graag bij EMM’21 op welke dag dan ook.”

Vermeer woont overigens nog thuis. ,,En dat bevalt me prima. Mijn twee oudere zussen zijn al 5 of 6 jaar het huis uit dus ik heb het rijk alleen. Het eten staat altijd voor mij klaar en wat is daar mis mee. Dus prima zoals het nu gaat.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read