donderdag, maart 28, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS zet goede eerste beurt neer

DoCoS zet goede eerste beurt neer

-

DoCoS was eigenlijk al klaar met het seizoen, maar afgelopen zaterdag werd er alsnog een heuse oefenwedstrijd afgewerkt. Meer als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dennis Olman en zijn manschappen verplaatsten zich naar Voorburg om daar af te rekenen met eersteklasser Forum Sport (1-2). De oefenmeester had het besef dat de uitslag niet zoveel zegt, maar dat kon zijn tevredenheid toch niet wegnemen.

,,Forum Sport had bij ons geïnformeerd of we trek hadden in een potje voetbal. Dat heb ik geïnventariseerd bij de spelersgroep en daar was er groot enthousiasme om eindelijk weer een te kunnen ballen. Het was meteen de eerste keer sinds lange tijd dat we op pad gingen met alle voorbereidingen van dien. Een heerlijk gevoel moet ik zeggen. Vervolgens hebben we op momenten echt alleraardigst gespeeld en de uitslag had zelfs nog hoger kunnen uitvallen, hoewel zij ook wel fases in de wedstrijd hadden dat ze de bovenliggende partij waren.”

Chris van Empel opende de score en daarna verzuimde de wel sterk spelende Qendrim Gashi vanaf elfmeter de 0-2 binnen te schieten. De thuisploeg reageerde en profiteerde met de gelijkmaker, maar het slotwoord was aan Tygo Groen op aangeven van Gashi.

Olman nog eens: ,,We hadden best veel balbezit en lieten daarin leuke dingen zien. Alle nieuwelingen heb ik ook aan het werk kunnen zien en ik kan nu al stellen dat we door hun inbreng versterkt aan de start kunnen verschijnen straks. Natuurlijk, nog niet alles ging vlekkeloos. Maar de intentie en intensiteit was er en dat stemt mij optimistisch. Het was niet meer dan logisch dat de meesten er wel doorheen zaten tegen het einde van de tweestrijd, maar uiteindelijk was het overheersende gevoel prima. We pakken op 9 augustus de draad op en tegen die tijd ziet het er naar uit dat de groep meteen compleet zal beginnen.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read