vrijdag, maart 29, 2024
HomeBekerEMM’21 de sterkste op Sportpark De Moestuin

EMM’21 de sterkste op Sportpark De Moestuin

-

EMM’21 speelde zaterdag de eerste officiële (beker)wedstrijd in haar bestaan en luisterde dit debuuttreffen op met een verdiende zege bij DoCoS. De formatie van trainer Koen van der Vlugt kwam in de slotfase nog wat in de problemen, maar in blessuretijd wipte Arne van Klink de bal op fraaie wijze in het Leidse doel (1-3).

‘FC Rijnvogels speelt op De Kooltuin, wij mogen ons complex zo langzamerhand omdopen in Sportpark De Moestuin’, grapte een DoCoS-aanhanger voorafgaand het Leids-Veense treffen. Het hoofdveld van de Morsclub is momenteel bezaaid met groene gewassen die klaar lijken om geoogst te worden en heeft inderdaad meer weg van een volkstuin dan van een voetbalveld. Het is voor DoCoS te hopen dat de gemeente Leiden op korte termijn maatregelen neemt om deze problemen op het Morscomplex op te lossen, want goed voetbal is op het harde en hobbelige veld nu nauwelijks mogelijk.

Ondanks deze veldmalheur kwamen de bezoekers in Leiden heel aardig voor de dag en de voorsprong na een half uur spelen was terecht te noemen. Damian Hoogenboom zette goed door aan de rechterkant, waarna David Vermeer de bal langs DoCoS-doelman Coen Offerman schoot (0-1). Vlak na de pauze was het nu Vermeer die Hoogenboom de kans bood om de score te verdubbelen, maar diens inzet hobbelde net naast de paal. Een kwartier voor tijd tijd prikte Joey van der Geest wel de 0-2 binnen en de bezoekers kregen daarna diverse mogelijkheden op de 0-3.

De thuisploeg kon tot vijf minuten voor tijd daar vrij weinig tegenover stellen, maar na de aansluitingstreffer, nadat Martijn Guijt vlak daarvoor nog de lat had geraakt, van Roy Verplancke werd het toch nog even spannend. De Leidenaren gingen in een alles-of-niets offensief op zoek naar de gelijkmaker, maar meer dan wat hachelijke momenten voor het Veense doel leverde dit niet op. Van Klink gooide in de slotminuut de wedstrijd in het slot en bepaalde de eindstand op 1-3.

Ondanks de nederlaag zal er bij DoCoS-trainer Dennis Olman vast geen sprake zijn van enige paniek. De Morsbewoners missen nog diverse spelers, de competitie begint pas over drie weken en bij de start van het seizoen zal de Haagse oefenmeester vast in staat zijn om met zijn team de abrupt afgebroken voetbaldraad weer op te pakken.

EMM’21 lijkt er een paar weken voor de competitiestart goed op te staan. De samenwerking tussen de voormalige DOSR en WVC-spelers lijkt probleemloos te verlopen. De nieuwbakken fusieclub won recent de Kaag –en Braassem Cup, na winst op buurman ROAC, en laat nu al zien dat het voor de clubs in de zondag tweede klasse een tegenstander is om komend seizoen rekening mee te houden.

DoCoS – EMM’21 1-3 (0-1). 30.Vermeer 0-1, 76.Van der Geest 0-2, 85.Verplancke 1-2, 90 +2 Van Klink 1-3

Basisopstelling DoCoS: Offerman,Filippo, Amine, Boogmans, F. de Ridder, Gassama, Gashi, Victory, Verplancke, Guijt, Lo-Ning-Hing.

Basisopstelling EMM’21: Van der Poel, Salome, Van der Lem, Brug, Huigsloot, Van der Meer, D. Hoogenboom, Wesselman, Van der Geest, Vermeer, R. Hoogenboom.

Foto’s: Eric van de Wijngaard (fotoreportage volgt nog!!!)

Must Read