HomeDerde klasseDoCoSOnnodig verlies DoCoS tegen DSO

Onnodig verlies DoCoS tegen DSO

-

Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS verloor zaterdagmiddag op sportpark de Morsch met 1-2 van titelkandidaat DSO. Voor zowel trainer Dennis Olman als collega trainer Bert de Best had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven. De Best sprak zelfs van een gestolen overwinning van zijn ploeg. Voor Olman blijft het een repeterend verhaal: ,,We geven veel te gemakkelijk doelpunten weg en scoren te weinig. Maar de ploeg valt vandaag niets te verwijten wat wedstrijdmentaliteit betreft, een wereld van verschil met vorige week”,  sprak de balende coach Olman na afloop. Door de nederlaag zijn de Leidenaren wel in de onderste regionen van de ranglijst beland.

De wedstrijd, die begon met een minuut stilte in verband met het op 48-jarige leeftijd overleden zeer gewaardeerd lid Manon Pagnier, kwam vervolgens maar moeizaam op gang. De wedstrijden die beide ploegen in het verleden tegen elkaar speelden eindigden nooit doelpuntloos en dat was vandaag wederom het geval, al waren de kansen tot aan de openingstreffer van de bezoekers en de thuisclub spaarzaam.

DSO speler Stojan Cecik ontsnapte een kwartiertje voor de rust aan de aandacht van de defensie van de thuisclub en schoot de eerste de beste kans vanaf de linkervleugel raak: 0-1.  De gastheren hadden kort daarvoor evenwel een serieuze kans op de openingstreffer. De gelukkig tot stand gekomen, maar verdiende gelijkmaker van Martijn Guijt (kopbal) viel een minuut na de voorsprong van de Zoetermeerders.

De roodwitte Morschclub was zeker niet de mindere van de hooggeplaatste ploeg van trainer De Best. Vervolgens kregen beide ploegen tot aan de rust nog een kans: Kenneth Maaskant zag zijn vrije trap met veel moeite gestopt worden door de onzekere doelman Jurian Koevoets, terwijl collega doelman Coen Offerman aan de andere zijde met de voet een treffer voorkwam.

Na de thee was het toch vooral de thuisclub dat voetballend en aanvallend de betere was. DSO (Door Samenspel Sterk) kon geen moment de betekenis van de clubnaam waarmaken. Te onsamenhangend door het vele balverlies kon de hoogvlieger totaal niet imponeren. DoCoS speelde zeker niet briljant, maar verdiende meer. Halverwege de tweede helft was het schot van Remy Libbenga, na een snelle en uitstekende aanval, niet lastig genoeg voor de doelman. B

Bij de gasten was vooral de lange bal de speelwijze om de snelle voorwaartsen van het speeltuig te voorzien. De wedstrijd, die zich voortsleepte richting een gelijkspel veranderde tien minuten voor tijd in een klein drama voor de thuisploeg. Balverlies op het middenveld leidde de nederlaag in. De treffer van de invaller aan Zoetermeerse zijde, Jurdany Koster, was er een om in te lijsten: 1-2.  Kort na de mokerslag kreeg Christiaan van Empel nog de kans op de gelijkmaker. Zijn vrije kopkans ging rakelings naast. Zo kreeg de rood-witte ploeg niet wat het verdiende.

Ook voor aanvoerder Michael van Voorthuijzen waren de druiven zuur: ,,Dit was een onnodige nederlaag. Als we net als vandaag strijd leveren kunnen we het elke tegenstander moeilijk maken. Daar begint het bij, dan komt het voetbal vanzelf.”

DoCoS-DSO 1-2 (1-1).  28. Cecik 0-1,  29. 1-1 Guijt, 65. Koster 1-2.

Basisopstelling DoCoS: Offerman, Van Voorthuijzen, Maaskant, Gasamma, Victory, Klein, Libbenga, Groen, Flippo, Arnoldus, Guijt.