donderdag, april 18, 2024
HomeDerde klasseDoCoSVoorschoten’97 blaast DoCoS omver: 8-1

Voorschoten’97 blaast DoCoS omver: 8-1

-

Het verschil was, behoudens de eerste twintig minuten, enorm op deze zwoele zaterdagmiddag op het kunstgras van Voorschoten’97. De 8-1 gaf misschien niet eens de ware krachtsverhouding aan, maar beide trainers, Theo Ducaneaux van de thuisclub en Dennis Olman van DoCoS, konden in hun analyse na afloop de uitslag op waarde schatten.

De excuses lagen voor de bezoekers natuurlijk voor het oprapen. Niet alleen speelt Voorschoten’97 een klasse hoger, maar de ploeg is een aantal weken langer in training en heeft er een paar pittige oefenpotten op zitten. ,,Dat zie je natuurlijk terug in de wedstrijd”,  meldt Olman. Wij zijn pas een week in training en dan kom je tekort tegen een ploeg als Voorschoten. Na twintig minuten liet ons middenveld grote gaten vallen en dan is er defensief geen houden aan.”

Ware woorden van de Leidse oefenmeester. Onder leiding van de excellerende Jim van der Krogt en de onzelfzuchtige Tom Wijnalda kreeg het arme DoCoS alle hoeken van het veld te zien. Er moet wel bij gezegd worden dat de roodwitten nog een aantal krachten misten. Olman zag terecht ook de nodige pluspunten. ,,Je kunt niet ongestraft maanden niet voetballen, alleen trainen en dan krijg je zo’n ploeg voor je kiezen. We vonden allengs meer de vrije man en een paar spelers zijn na nare blessures weer op de weg terug. Als de afwezigen zich weer melden staat er toch een ander DoCoS.”

Ducaneaux was vooral blij met de stijgende lijn die zijn ploeg duidelijk te pakken heeft. ,,Tegen UVS en FC Rijnvogels was het allemaal niet naar wens. Nu zie je dat we fysiek veel verder zijn. Ik weet niet of dat genoeg is tegen een andere eersteklasser, maar dit stemt mij tevreden. Waar ik oprecht blij mee ben, of moet ik zeggen trots op, is het spel van de ‘kinderen van de club’. Maatoug maakt er vier, A junior nog, Reijnders misschien net achttien deed het uitstekend, Timo de Rijk die werkelijk goed was vandaag. Voor de club is dat top, want het gaat hier om wat jongens die hier hun voetbalopleiding hebben gedaan. Ik vond het een leuke wedstrijd, het terras is weer open en vol volk. Wat mij betreft dus een heerlijke middag.

Olman en zijn spelers zullen daar wellicht anders over denken. Winnaars en verliezers van vandaag zullen zich realiseren dat dit niet meer was dan een stapje en leermoment op weg naar de competitie.

Voorschoten’97-DoCoS 8-1. Maatoug 1-0, Amine 1-1, Maatoug 2-1, Van der Krogt 3-1, Maatoug 4-1,  5-1, Verplancke 5-1, Maatoug 6-1, Verplancke 7-1, N. Guijt 8-1.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Apyadin, Hoogeboom, De Rijk, Reijnders, Verplancke, De Koning, Van der Krogt, De Roode, Wijnalda, Maatoug.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Klein, Amine, Poelsma, De Ridder, Arnoldus, Verplancke, Gasamma, Van Empel, Gashi, Lo-Ning-Hing.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read