donderdag, maart 28, 2024
HomeDerde klasseDoCoSWilhelmus met voorsprong winnaar Haring & Wittebrood Voetbal Toernooi

Wilhelmus met voorsprong winnaar Haring & Wittebrood Voetbal Toernooi

-

Onder uitzonderlijk goede weersomstandigheden is afgelopen zondag het DoCoS Haring & Wittebrood Voetbal Toernooi gehouden. Wilhelmus bleef de tien andere deelnemende voetbalverenigingen uit Leiden en omgeving voor. De voetballertjes JO13 uit Voorburg mogen het komend jaar pronken met de beker die burgemeester Henri Lenferink met een sportief getint speechje uitreikte.

DoCoS, dat voor de 31ste keer het toernooi prima-de-luxe organiseerde, werd 5e. ‘Niet onverdienstelijk,’ aldus Henk Bouwmans van de rood-witte club. De tweehonderd deelnemers en leiders werden onthaald op een heuse Leidens Ontzet lunch: Haring & Wittebrood, aangeboden door de 3 October Vereeniging. Easy Man, de wereldkampioen panna, zorgde voor een wervelende show. De populaire ster bleek een gouden greep. Hij ging enthousiast op de foto met heel wat aankomend talent. Een minpuntje was de afzegging – ‘Op het allerlaatste moment,’ aldus Bouwmans – van Excelsior, een profclub onwaardig.

Voor het publiek werd geëxperimenteerd met ecoglazen. Tijdens de festiviteiten van komend weekend is de hele horeca in de stad verplicht om met ecoglazen te bedienen. Na de repetitie voor de Koraal Zang is het voetbaltoernooi het 2e programmapunt richting 3 oktober en de Taptoe op 2 oktober. Aan de Taptoe nemen weer de leden van alle Leidse voetbalverenigingen in tenue deel.

Must Read