HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 debuteert met klinkende zege bij RVC ’33 (0-4)

EMM’21 debuteert met klinkende zege bij RVC ’33 (0-4)

-

Tweede klasse C (zondag)- EMM’21 speelde zondag in Reeuwijk de eerste competitiewedstrijd in haar nog prille bestaan en de mannen van Koen van der Vlugt omlijstten dit openingstreffen met een prima overwinning bij RVC ’33. In de tweede helft nam de nieuwbakken fusieclub, voortgekomen uit DOSR en WVC, ruim afstand van de gastheren en won uiteindelijk vrij eenvoudig met 0-4.

De bezoekers kenden een uitstekende start. David Vermeer verraste al na twee minuten met een indraaiende vrije trap de RVC’33-doelman, die de bal naast zich in de korte hoek zag ploffen (0-1). In het restant van de eerste helft hadden beide teams nog enkele mogelijkheden, maar voor de pauze werd er niet meer gescoord. In de tweede helft scoorde de ingevallen Job Mooren, op aangeven van Stijn Rietbroek (overgekomen van RCL), na een kwartier spelen de 0-2. Diezelfde Rietbroek scoorde kort daarna de 0-3 nadat de RVC’33-doelman een kopbal van Luc van der Lem niet voldoende wist te pareren. Een andere invaller, Damien Hoogenboom, maakte tien minuten voor tijd het Veense feestje compleet (0-4).

EMM’21-middenvelder Nino Wesselman (foto) over de start van zijn ploeg: ,,In mijn DOSR-tijd heb ik vaak tegen RVC’33 gespeeld en was het voor ons vaak een taaie tegenstander. Vandaag ging het een stuk makkelijker en is dit voor ons een lekker begin van de competitie. Of EMM’21 sterker is dan het DOSR van de laatste seizoenen? Dat denk ik wel. We zijn er niet alleen kwantitatief maar er ook kwalitatief op vooruit gegaan en als iedereen fit is heeft de trainer voldoende keuzemogelijkheden. Na één wedstrijd is het natuurlijk moeilijk te zeggen waar we als ploeg staan en daarom is de wedstrijd van volgende week tegen Foreholte een aardige graadmeter. Het is onze eerste wedstrijd voor het thuispubliek en daarnaast is Foreholte een leuke tegenstander, die ook veel publiek meeneemt. De club is bezig het één en ander rond deze wedstrijd te organiseren en het kan daarom zondag een mooie voetbalmiddag worden”, aldus Wesselman tot besluit.

RVC ’33 – EMM’21 0-4 (0-1) 2. Vermeer 0-1, 60. Mooren 0-2, 62. Rietbroek 0-3, 80. Hoogenboom 0-4.

Basisopstelling EMM ’21: Van der Poel, Brug, G .van der Meer, S. Hoogervorst, Van der Lem, Van der Zwet, Wesselman, Vermeer, Rietbroek, Van der Geest, J. Hoogervorst.