donderdag, maart 28, 2024
HomeKagiaInterview KagiaAron Wijsman: ,,Kagia haalde het eigen niveau niet"

Aron Wijsman: ,,Kagia haalde het eigen niveau niet”

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Kagia is er niet in geslaagd om de tweede zege van het seizoen te grijpen. Na de nipte winst op Van Nispen vorige week volgde nu een 2-1 nederlaag op bezoek bij Westlandia. Niet dat de Naaldwijkers de pannen van het dak speelden, maar Kagia was door de bank genomen te flets. Doelman Aron Wijsman was eerlijk in zijn oordeel en meende dat het verlies terecht was.

,,De ploeg heeft er hard voor gewerkt, maar het voetballende aspect was niet voldoende van ons. Absoluut geen onwil, maar die wedstrijden speel je nu eenmaal wel eens. In de eerste helft konden we er af en toe uitkomen op de counter, maar de thuisploeg was gevaarlijker. Gelukkig kon ik met een aantal reddingen het doel schoon houden, maar we hadden het moeilijk.”

Kagia trad aan zonder een aantal vaste waarden en diverse spelers zijn voorlopig ook nog niet terug. Het hielp de ploeg van Hein Leliveld niet dat ook vormgever Rens Lamboo ontbrak op sportpark Hoge Bomen. De middenvelder was voor zijn werk op Texel en werd node gemist.

Pal na rust viel de bijna onvermijdelijke 1-0 door Lars van den Berg. Kagia moest in de achtervolging en deed zeker pogingen om er een resultaat uit te halen. Mike Vijverberg had de kans om er 2-0 van te maken, maar Wijsman kwam als winnaar uit de strijd. De Lisserbroekers gingen er vandoor en aan de overkant kon de 1-1 worden binnen gewerkt door Jazz Prins na een prima combinatie. Westlandia bleef sterker en de zege kwam de groenwitten ook toe, hoewel er wel een zeer fortuinlijk doelpunt voor nodig was. Een voorzet werd door Kevin Robelus ongelukkig achter zijn eigen doelman gewerkt.

,,Na onze 1-1 was Westlandia niet super gevaarlijk en we speelden om dat puntje binnen te halen. Natuurlijk is het dan doodzonde dat je op deze manier alsnog verliest, maar ik wil eerlijk blijven. We hadden geen recht op uitbreiding van de punten op de ranglijst.”

De goalie blijft positief over het seizoen. ,,Dit was een misstap, maar volgende week staan we er weer tegen Vitesse Delft. We hebben een rommelige voorbereiding gehad, maar het gaat al weken beter. Er komen straks weer jongens bij en dan heeft de trainer ook weer meer keuze. Ik vind dat de doorgeschoven jongeren en de nieuwelingen het goed doen. Als we straks Pascal Timmermans (knie), Glenn Lobbezoo (scheurtje lies) en Timo Sluymer (hernia) terug hebben, komt er dus ook weer routine bij. Gelukkig speelt Lamboo volgende week weer mee dus ik zie het echt niet zo somber in na deze wat teleurstellende middag. Ik denk ook dat we Westlandia op een slecht moment troffen. Zij verloren vorige week dik van HVC’10 en waren nu scherp vanaf het begin. Maar goed, we hebben simpelweg zelf te weinig gebracht.”

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Modderman, Van der Star, Schoone, Robelus, De Bruin, De Graaf, Van der Schinkel, Prins, Griekspoor.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read