vrijdag, maart 29, 2024
HomeKagiaInterview KagiaJesper Imanse (Kagia): ,,Het is improviseren geblazen geweest"

Jesper Imanse (Kagia): ,,Het is improviseren geblazen geweest”

-

Afgelopen zaterdag kwam Kagia voor het laatst in actie in 2021. In de strijd om de Sportiff LAV Cup speelde de ploeg van Hein Leliveld een uitwedstrijd bij ARC O23. In Alphen werd het 1-2 voor de Lisserbroekers. Kagia was al uitgeschakeld, maar kon alsnog met opgeheven hoofd het toernooi verlaten. Het hoofd is echter vooral bij de competitie, want de oranjehemden kenden een lastige korte eerste seizoenshelft. Er werd twee keer gewonnen en in vijf duels moest de tegenstander worden gefeliciteerd.

Met allrounder Jesper Imanse werd achterom gekeken. ,,Het is tot nu toe moeizaam verlopen en we weten waar dat mee te maken heeft. Vanaf het begin van het seizoen kampten we al met veel blessures en veel spelers lagen of liggen er voor een langere tijd uit. Natuurlijk hebben andere teams daar ook last van, maar bij ons is het wel extreem geweest. Dat maakte dat de trainer telkens andere poppetjes moest opstellen en ook op andere posities. Daardoor kwam ons strijdplan er lang niet altijd uit.”

Tegen ARC deed Timo Sluymer eindelijk weer kortstondig mee. ,,Dat is prettig want we kunnen elke speler gebruiken. Glenn Lobbezoo, bij ons achterin van groot belang, was op de weg terug en trainde weer mee. Helaas moest hij onlangs weer afhaken. Hopelijk kan hij er weer bij zijn als het spel weer op de wagen gaat. Verder moeten we vrezen dat Pascal Timmermans het gehele seizoen niet meer zal spelen en is het nog afwachten of Roy Hogewoning geopereerd moet worden of niet. Hij heeft problemen met de enkel. En zo kan ik nog wel even door gaan. Soms stonden er meer spelers op ons terras dan binnen de lijnen. Ook bij het tweede elftal waren er problemen namelijk.”

Imanse hoop dat de situatie na de winterstop sterk is verbeterd. ,,We moesten vaak een beroep doen op spelers vanuit 2 en die zaten daardoor ook omhoog. Pure pech en vervelend werken voor de trainers ook op die manier. Het is wel een goede zaak dat Anton Wijsman terugkeerde bij de club. Hij houdt zich op de achtergrond bezig met het herstel van spelers en dat pakte al aardig wat keren gunstig uit. Anton was als trainer enorm fanatiek en ook in deze rol doet hij er alles aan om de club te helpen.”

De speler die aan het woord is, mag niet klagen over zijn fitheid. ,,Dat heeft ook met mijn werk te maken. Ik loop veel overdag en conditioneel zit het wel goed. Dat helpt om fit te blijven. Wel moet het voetballend beter, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we wegkomen aan de onderkant. Kagia is veel meer een team dan enkele andere ploegen in deze klasse. Dat maakt dat je ook wedstrijden op karakter kunt winnen en dat goed voetbal niet altijd gelijk staat aan het behalen van resultaten. We moeten altijd minimaal de beuk erin gooien en strijdbaar zijn.”

Kagia scoort er dit seizoen nog niet op los en draait 1 op 1. ,,We komen moeilijk tot doelpunten. Voor elk team is het wenselijk om een spits te hebben die er pakweg twintig in schiet. Dat heeft echter niet elk team. Rutger Goudriaan was dat voorheen hier. Het is niet verwijtbaar aan de jongens die nu voorin staan. Ze werken keihard en worden ook lang niet altijd bediend. Weinig scoren heeft met het gehele team te maken. Maar alles voert terug op het gegeven dat we regelmatig krapjes zaten. Dat is gewoon niet bevorderlijk om je eigen spel te spelen en van daaruit tot kansen te komen.”

Zoals de laatste jaren het geval was, komt Imanse ook dit seizoen uit op meerdere posities. ,,Dat is een voordeel en een nadeel tegelijkertijd. Ben ik niet goed genoeg op een positie of moet ik juist blij zijn dat ik op meerdere posities uit de voeten kan? Voor mij maakt het eigenlijk weinig uit. Ik wil spelen en het team helpen en dat lukt in elk geval op deze manier.”

Kagia gaat op trainingskamp en daar kijkt Imanse naar uit. ,,We blijven in Nederland net als vorig jaar. Prima om daar met elkaar toe te werken naar een betere tweede seizoenshelft. We hebben nog niet iedereen gehad tot nu toe, maar wel veel ploegen die (hoog) in het linkerrijtje staan. Ik geloof erin dat wij genoeg gaan sprokkelen. Kagia hoort in de tweede klasse te spelen wat mij betreft.”

Kagia in cijfers: 

Ranglijst: 7-6-7-16 (10e)

Thuis: 4-6-5-8 (9e)

Uit: 3-0-2-8 (9e)

Grootste zege: DoCoS (3-1)

Grootste nederlaag: Vitesse Delft (0-4)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read