HomeDerde klasseDoCoSRens Lamboo (Kagia) in glansrol tegen DoCoS

Rens Lamboo (Kagia) in glansrol tegen DoCoS

-

Tweede klasse C (zaterdag)-Bij de nominaties voor  ‘doelpunt van het jaar’ kan de treffer van Rens Lamboo genoteerd worden. In de tweede helft bekroonde de middenvelder van Kagia zijn uitstekende optreden met een weergaloos doelpunt. Zo’n vijf meter vanaf de middellijn op eigen helft ontving de speler na balverlies van DoCoS de bal. Hij keek eens op en zag doelman Coen Offermans ver van zijn doel af staan. Lamboo aarzelde niet en met een prachtige trap verdween het leer over het hoofd van de doelman onder de lat. Fenomenaal, een ander woord is er niet. De 3-1 was de nekslag voor de bezoekers die een zwakke wedstrijd speelden.

In de eerste helft bakten beide ploegen er weinig van. Balverlies was troef, mede door de vaak slechte aannames. Van vloeiende combinaties was el helemaal geen sprake. Kagia kon zich nog verontschuldigen voor het feit dat een leger aan geblesseerden vanaf de kant moest toekijken. DoCoS zag vorige week wat geblesseerde spelers terugkomen en het leek er toen op dat het vlammetje opflakkerde toen ze Soccer Boys met 5-1 klop gaven. Het vuur bleek in de stromende regen al gedoofd. Toegegeven, er waren wat mogelijkheden in de eerste helft via onder andere Martijn Guijt, maar de scherpte en overtuiging ontbraken. Dat de rust met 0-0 aanbrak verwonderde niemand.

Al rap in de tweede helft brak Gijs de Graaf de score open. Bij een voorzet van Lamboo kroop hij voor de DoCoS doelman en kopte raak terwijl de Leidse defensie toe keek. Een memorabel moment voor de Kagianen, die voor het laatst op 9 oktober hadden gescoord. Even later liet Lamboo de tweede voor de thuisploeg aantekenen: hij krulde een vrije trap fantastisch in de bovenhoek.

De vrije schop van Kenneth Maaskant even later deed niet onder voor die van Lamboo; ook hij vond de winkelhaak. Met de 2-1 op het scorebord leek DoCoS eindelijk wakker en zette aan voor een offensief. De treffer van Lamboo smoorde alle hoop. Feestvreugde bij Kagia dat drie wedstrijden op rij verloren had en diepe teleurstelling aan Leidse zijde.

Een withete Dennis Olman stond na afloop af te koelen en maakte van zijn hart geen moordkuil: ,,We hielden ons aan geen enkele afspraak en leverden totaal geen strijd. Ik ben pislink. Als die twee factoren ontbreken zijn we een heel matig ploegje. In de eerste helft was het van twee kanten slecht, maar kwamen we toch een paar keer een-op-een met de keeper te staan. Op die momenten lieten we ons vooral fysiek aftroeven. Ongelooflijk. Hier gaan we dinsdag bij de training eens uitgebreid over praten. Een aantal spelers moet echt eens in de spiegel kijken. Heb ik echt ziel en zaligheid in de wedstrijd gelegd? Heb ik me aan de afspraken gehouden? Die vragen moeten ze eens eerlijk beantwoorden. Op deze manier redden we het niet. Dat is vandaag wel duidelijk geworden.”

Feest bij Kagia en dat was een tijd geleden. Voor Lamboo kon de dag al helemaal niet stuk: ,,De eerste helft was gelijk opgaand, zonder dat we kansen creëerden. We hadden afgesproken scherp uit de kleedkamer te komen na de pauze en je zag al na een paar minuten al het resultaat toen Gijs (de Graaf) attent was en binnen kopte. Aan deze zege waren we wel toe.”

Over zijn doelpunt over dik vijftig meter haast verontschuldigend: ,,Het was echt zo bedoeld, geen lucky shot. Ik zag de keeper echt te ver voor zijn doel staan. Zoiets was me in het kampioensjaar ook al eens gelukt. Dit geeft een lekker gevoel ja.”

De zege werd die avond  nog eens uitgebreid gevierd tijdens een gezamenlijk etentje. Daar zal ongetwijfeld gesproken zijn over de wedstrijd van volgende week. Lamboo tot slot: ,,Dat zal een hele zware middag worden. UVS presteert erg goed, maar we zien het als een uitdaging en pakken de handschoen op. Eerst dit maar eens vieren.”

Kagia doorbrak de negatieve reeks en DoCoS zette het wisselvallige seizoen voort. Ook DoCoS krijgt volgende week een ploeg van formaat tegenover zich: kampioenskandidaat DSO.

Kagia-DoCoS 3-1 (0-0). De Graaf 1-0, Lamboo 2-0, Maaskant 2-1, Lamboo 3-1.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Van der Star, Verdegaal, Schoone, Modderman, De Bruijn, De Graaf, Van Dijken, Lamboo, Griekspoor.

Basisopstelling DoCoS: Offerman, Van Voorthuijzen, Maaskant, Libbenga, Guijt, Victory, Klein, Ravensbergen, Douwes, Flippo, Disseveld.

Foto’s: Jack Wolters (een fotoreportage volgt later vandaag!)