zaterdag, april 20, 2024
HomeKagiaInterview KagiaSterke start Kagia niet voldoende om DSO te weerstaan

Sterke start Kagia niet voldoende om DSO te weerstaan

-

Tweede klasse C (zaterdag)-,,We speelden het eerste half uur het beste voetbal van het seizoen en kwamen dan ook volkomen terecht op 0-1 tegen de koploper. Na de ongelukkige 1-1 zakte het weg bij ons, maar de eerste helft biedt houvast, zeker in de wetenschap dat er vaste krachten na hun blessures weer gaan instromen”, aldus Kagia aanvaller Mitchel Griekspoor.

,,Voor het schitterende doelpunt van Tijs van der Schinkel kreeg ik zelf de kans op de openingstreffer, maar met een voetje voorkwam de doelman van DSO dat. DSO leek zich de eerste dertig minuten niet goed raad te weten met ons spel. Zonde dat we dan die 0-2 niet maken. Dat de tegenstander uit een stilstaande situatie de gelijkmaker maakt is symptomatisch voor het seizoen tot nu toe. En hoe dat doelpunt dan valt, pffff. Die speler krijgt de bal tegen zijn scheenbeen, waarna die in het doel verdwijnt. DSO kreeg er geloof in en wij moesten terug. Ondanks de 2-1 in de tweede helft hadden we niet het idee voor een verloren zaak te strijden. Wij boden uitstekend partij aan een degelijke ploeg, maar vandaag maakten ze hun koppositie wat mij betreft niet waar. Uiteindelijk wordt het dan nog 3-1 via een penalty. Een verliespartij tegen de nummer een is misschien wel ingecalculeerd. Voor de winterstop spelen we nog tegen SVC’08, CVV Berkel en Te Werve. Dat zijn de ploegen waar we punten tegen kunnen en moeten pakken. Glenn Lobbezoo en Timo Sluijmer zijn er dan vermoedelijk weer bij en dat levert een bredere selectie op. Schrijf Kagia dus alsjeblieft nog niet af.”

Trainer Hein Leliveld had het niet veel anders gezien dan de aanvaller. ,,Vooral in de eerste dertig minuten deden we het uitstekend. We speelden met lef en bravoure en dan zie je dat je het ook de lijstaanvoerder lastig kunt maken. Ik vind DSO, althans op basis van deze wedstrijd, niet van het niveau van Vitesse Delft en UVS. Het is jammer dat de 1-1 en 2-1 vallen uit dode spelmomenten, die we wellicht niet tegen hadden hoeven te krijgen. Bij de 1-1 had er ook een overtreding gefloten kunnen worden op Michael de Bruijn. En de hoekschop, waaruit de 2-1 voortkwam, werd misschien wel ten onrechte gegeven. Dat is dus best zuur, want na de 2-1 hadden we het opeens heel lastig en konden we niet echt meer gevaarlijk worden. Dit is evenwel een nederlaag met perspectief. We moeten er in de komende weken staan om het voetbal aan het resultaat te koppelen. Dan gaan we met een goed gevoel de winterstop in.”

Bij Kagia zag Tom van der Star twee gele kaarten getrokken worden en de verdediger kon dus vroegtijdig naar de kant. Aron Wijsman viel uit na een overtreding van een doorlopende aanvaller op de doelman. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de knieblessure is. Sander Hogervorst nam zijn plek in tussen de palen.

DSO-Kagia 3-1 (1-1). Doelpunt Kagia: Van der Schinkel.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Van der Star, Verdegaal, Imanse, Robelus, Van Dijk, De Bruin, De Graaf, Lamboo, Griekspoor, Van der Schinkel.

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl