zondag, augustus 14, 2022
HomeTweede klasseEMM'21Puntje is EMM'21 niet gegeven

Puntje is EMM’21 niet gegeven

-

Tweede klasse C (zondag)- Op bezoek bij koploper HBC leed EMM’21 een nipte 1-0 nederlaag. Het enige doelpunt van de ploeg uit Heemstede viel na de rust, waarna de formatie van Koen van der Vlugt er nog van alles aan deed om gelijk te maken. Job Mooren, ingevallen en terug van een blessure, kreeg de ultieme kans daartoe, maar de aanvaller zag zijn inzet gekeerd door de doelman van de vermoedelijke kampioen straks.

Zoals altijd had Sven van der Meer een heldere en eerlijke analyse in huis. ,,Natuurlijk is het zuur dat we die kans hebben laten liggen, maar daar zit Job het meest mee. Een puntje was misschien ook wel teveel van het goede geweest want hoewel we veel energie in deze pot hebben gestoken, moet je ook stellen dat zij gewoonweg beter waren. Ons was al bekend dat het een goede ploeg is en zij lijken zeker de beste papieren te hebben om nummer 1 te worden. We hebben geprobeerd om onder hun druk uit te voetballen, maar voetbaltechnisch gezien is HBC wel een klasse apart.”

EMM’21 wankelde soms, maar bleef overeind. ,,Het ging niet slecht op zich, maar een ploeg als deze krijgt altijd kansen. Dat is niet te voorkomen. Toch haalden we ongeschonden de rust en daarin hebben we overleg gehad. Moesten we een puntje koesteren of viel hier zelfs meer te halen? Wij hadden met Roy Hoogenboom een kans gekregen en Joey van der Geest mikte op de paal. Na de rust kwamen we echter niet meer echt in de buurt van een kans en dus op achterstand. In de slotfase volgde alsnog onze kans. Thomas Brug brak door als rechtsback en in de zestien werd Damian Hoogenboom neergelegd. De rest is bekend.”

De achterstand op de lijstaanvoerder voor Van der Vlugt en zijn manschappen liep zo op tot acht punten. De aanvoerder: ,,Ik speel het liefst om de prijzen en we moeten realistisch stellen dat een kampioenschap er niet in zit. Toch willen we voor een andere prijs gaan, hoewel een periodetitel pakken ook niet zo eenvoudig is. Er zijn er immers maar twee. Het is in elk geval zaak om zo hoog mogelijk te eindigen. Als dat lukt zijn er mogelijkheden om aan het toetje mee te doen. We zijn op plek 4 gebleven, hoewel Foreholte ons nu in de nek hijgt. Het zou mooi zijn om voor promotie te kunnen spelen, maar als we straks overstappen naar de tweede klasse op zaterdag ligt daar ook een uitdaging. Wel is het zo dat we goed hebben gepresteerd tot nu toe in bekertoernooien. Zo wonnen we van eersteklasser Honselersdijk en van tweedeklasser DoCoS. Het zegt lang niet alles, maar er zit echt wel muziek in EMM’21.”

Of er de komende weken nog gevoetbald zal worden, is de grote vraag. ,,We hopen dat we nog twee keer in actie kunnen komen in 2021, maar ik denk dat het niet zo ver gaat komen. Dit zou al het derde seizoen zijn die door corona wordt aangetast en daar worden we met zijn allen natuurlijk niet vrolijk van. We gaan het zien, maar zeker is dat wij ambitieus blijven. Ik wil altijd voor de prijzen voetballen en daarin zijn we zeker nog niet kansloos.”

Basisopstelling EMM’21: Van der Poel, Brug, Van der Meer, J.Hoogervorst, Van der Lem, Wesselman, S.Hoogervorst, Vermeer, Rietveld, Van der Geest, Hoogenboom.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read