donderdag, maart 28, 2024
HomeBekerDistrictsbeker: RCL verslaat ROAC

Districtsbeker: RCL verslaat ROAC

-

In de Leiderdorpse Bloemerd heerst er doorgaans een oase van rust. Zo niet afgelopen zaterdag bij het duel in de districtsbeker tussen RCL en ROAC. De fanatieke aanhang van de thuisclub had er zichtbaar zin in en begeleidde het duel vooraf en tijdens met vuurwerk, rookgordijnen en uitbundig gezang. Kennelijk inspireerde het de thuisploeg want de tweedeklasser op zaterdag won met 2-0 van de zondageersteklasser.

Er was dus herrie en kabaal op het complex dat er uitnodigend bij lag bij aangename temperaturen. Op het veld was er minder vuurwerk te zien. Beide ploegen hadden wellicht last van de temperatuur en vooral voor RCL was het weer wennen om op natuurgras uit te komen. De voorgaande oefenpotjes werden immers op kunstgras afgewerkt. ROAC kende tot nu toe een wat stroperige voorbereiding en die lijn werd in Leiderdorp doorgezet.

Het tempo was laag en dat leverde vervolgens weinig verrassende spelmomenten op. Toch mocht de 1-0 van de thuisploeg er zijn. Een aanval over rechts kreeg een vervolg via Roy Weenink, die op zijn beurt Sieb Rutgers aan het werk zette. De aanvaller ontdeed zich handig van zijn opponent en vervolgens lag de 1-0 achter doelman Dammes van der Poel. RCL liet ROAC meer aan de bal, maar de bezoekers deden er doorgaans weinig mee.

Wel leek Floris Hupkes de gelijkmaker aan te tekenen, maar zijn inzet vanuit een hoekschop werd van de doellijn afgehaald. In tweede instantie lag er weer een RCL’er in de weg om de 1-1 te voorkomen. Joep Straathof claimde nog een strafschop, maar kreeg geen gehoor bij de arbiter van dienst.

Na de pauze werd het niet veel beter over en weer. Werklust en goede bedoelingen waren er zeker, maar het vernuft ontbrak. Sam van der Geest kreeg namens de ploeg van Gidon Reinders Folmer een vrije kopkans, maar de ‘hangende’ aanvaller schrok kennelijk van de geboden ruimte. Rutgers kwam nog in de buurt van zijn tweede doelpunt, maar die kwam uiteindelijk op naam van de ingevallen Ali Barokzay. De overwinning van RCL was uiteindelijk terecht te noemen omdat ROAC te flets voor de dag was gekomen.

Opvallend was nog dat de scheidsrechter Ernstjan van den Perk de strijd moest staken vanwege een opgelopen blessure. De fluitist werd adequaat vervangen door de toevallig (?) aanwezige Manon Plandsoen. Zij trad nog wel even op toen er het een en ander op het veld werd geworpen vanaf de tribune. De ‘harde kern’ was daar debet aan, maar na excuses van deze jongere garde kon de wedstrijd uitgespeeld worden en keerde de rust weer terug in de natuurrijke omgeving.

RCL boekte zo een zege met perspectief, maar moet nog zeker wel stappen maken om straks goed beslagen ten ijs te komen in de sterke tweede klasse C. Meer werk is er aan de winkel bij ROAC, maar de paarswitten paniekeren niet snel en lieten de voorbije seizoenen zien opgewassen te zijn tegen de opponenten in de eerste klasse op de tweede dag van het weekend.

Basisopstelling RCL: Van Heusden, De Kroon, Van Overloop, Brasker, De la Mar, Van Bemmel, Weenink, Schouten, Sinteur, Van Gent, Rutgers.

Basis opstelling ROAC: D. van der Poel, Den Hollander, Boere, Heemskerk, Van As, Hupkes, De Haas, Van Seggelen, W. van der Poel, Van der Geest, Straathof.

Foto’s: met dank aan Gerdi Brasker

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read