zaterdag, april 20, 2024
HomeRCLInterviews RCLMiscommunicatie nekt nog puntloos RCL

Miscommunicatie nekt nog puntloos RCL

-

Tweede klasse C (zaterdag)- In de ogen van trainer Hein van Heek was het spel van RCL stukken beter dan vorige week tegen Van Nispen (2-1 verlies). Toch leverde het ook nu geen punten op voor de Leiderdorpers. Vitesse Delft werd te ruim beloond (2-3), maar het gaat er nu eenmaal om in dit spelletje om er minimaal eentje meer te maken dan de tegenstander.

,,Vorige week leverde het team een wanprestatie. Van Van Nispen mag je niet verliezen of beter gesteld moet je gewoon winnen. We waren dus uit op revanche en ik keek nu anders tegen RCL aan. De gasten zaten na afloop stuk omdat er gevochten werd en dan is het jammer dat je dat puntje niet pakt. Hier kunnen we echter wel verder op bouwen en we kijken nu al uit naar DoCoS volgende week.”

De thuisploeg moest na vijf minuten al aftrappen vanwege een treffer van Duncan Sjerp. ,,Die goal kwam voort uit niet goed genoeg dekken en miscommunicatie. En ook treffer  twee en drie werden veroorzaakt door die tekortkomingen, even los van hoe die kansen werden afgemaakt uiteindelijk. Dat kan en moet beter anders schiet je jezelf in de eigen voeten. Natuurlijk balen we dat we nog op nul staan want daar kijk je nu eenmaal naar. Over het geheel kan ik echter niet ontevreden zijn want we verdienden een punt tegen een behoorlijke tegenstander. Vitesse wordt door de buitenwacht gezien als een ploeg die kan meedoen om een prijs en ze wonnen niet voor niets met 4-1 vorige week. Hun trainer (Ronald Hes, red.) sprak ik en hij ziet dat anders trouwens en gelooft er niet zo in dat zij mee kunnen gaan draaien. In elk geval waren wij nu niet minder en dat geeft vertrouwen in betere tijden.”

                Centrale verdediger Jesper van Overloop scoorde fraai, net als zijn maatje Robin Brasker achterin.

RCL moest het onder meer stellen zonder Tommy Sinteur, die nog steeds kampt met een dikke enkel. Het is dan ook niet mogelijk om een juiste diagnose te stellen momenteel. Van Heek heeft nog wel meer ontbrekende spelers, maar ziet de komende weken wel weer Yoeri de Boer, Michiel de la Mar en Max van Gent aansluiten. ,,Dat is welkom, want we zitten op dit moment niet zo dik in de spelers.”

Jesper van Overloop was de maker van de 1-1 namens de thuisploeg. Hij rondde koppend knap af na voorbereidend werk van Nick van Bemmel en Roy Weenink. De 1-2 kwam op naam van Hamza el Kddouri, maar RCL kon alsnog gaan rusten met een gelijke stand door een fraai ingeschoten vrije trap van Robin Brasker. In de tweede helft werd het spel van beide kanten minder, niet in de laatste plaats door het steeds drassiger wordende veld vanwege de aanhoudende regenval. Beide ploegen dachten een punt te kunnen bijschrijven, maar in de slotfase gooide Nasreddine Harrass roet in het eten van de Bloemerd-formatie.

Aan de kant van de thuisploeg moest Wenink overigens kort voor tijd inrukken met een tweede gele kaart. Enige frustratie was waarneembaar. Begrijpelijk wellicht, maar RCL kan dit seizoen niet al teveel blessures en schorsingen gebruiken.

Basisopstelling RCL: Joe van Heusden, De Kroon, Van Overloop, Brasker, S.Schouten, Van Bemmel, M. Schouten, Weenink, Jake van Heusden, Rutgers, Vijlbrief.

Basisopstelling Vitesse Delft: Bergen Henegouwen, Lathouwers, Fransen, Van der Kolk, Kaddouri, Reis Tavares, Burgering, Schut, De Vries, Sjerp, De Graaff.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read