vrijdag, april 19, 2024
HomeRCLInterviews RCLNick Poot (RCL) nieuwe assistent-hoofdtrainer Voorschoten '97 (za)

Nick Poot (RCL) nieuwe assistent-hoofdtrainer Voorschoten ’97 (za)

-

Na goed overleg met het bestuur van RCL wordt Nick Poot komend seizoen assistent-trainer bij het eerste elftal van Voorschoten 97 (za). Nick is in het huidige seizoen trainer van RCL heren 2. Nadat hij dit seizoen al zijn UEFA-B diploma had behaald heeft Nick nu zijn vizier gericht om het volgende diploma UEFA-A te gaan behalen. Om aan de trainerscursus UEFA-A te kunnen deelnemen moet de cursist minimaal op eerste klasse niveau werkzaam zijn. RCL speelt op tweede klasse niveau en bij een overstap naar Voorschoten (spelend in de 1e klasse) wordt deelname aan de cursus voor Nick mogelijk. Het bestuur van RCL gunt Nick Poot deze stap waarin hij op een hoger niveau zich verder kan ontwikkelen.

Wij danken Nick voor zijn inzet voor onze club en wensen Nick heel veel succes toe in zijn verdere carrière. Wij hopen Nick in de toekomst weer terug te zien op de Bloemerd.

Bestuur RCL

LeidenAmateurVoetbal sprak ook met Nick over zijn overgang van de Leiderdorpse tweedeklasser naar de Voorschotense eersteklasser.

Poot: ,,Ik ben kort geleden benaderd door de TC van Voorschoten ’97 met de vraag of ik mogelijk interesse had in de functie van assistent-hoofdtrainer. Dat had ik, maar omdat ik in principe volgend seizoen RCL 2 weer onder mijn hoede zou gaan nemen heb ik daarom direct het RCL-bestuur ingelicht dat dit speelde. Het RCL-bestuur weet van mijn ambitie om het UEFA-A-diploma te behalen en om toegelaten te worden tot die cursus is het een vereiste om minimaal bij een eersteklasser werkzaam te zijn. Omdat het RCL-bestuur wilde meedenken met mijn situatie ben ik daarom op gesprek geweest op Adegeest. De profielschets van de club en mijn eigen ideeën over de invulling van mijn rol sloten naadloos op elkaar aan en het was eigenlijk vrij vlot rond. Ik ga dus met ingang van het nieuwe seizoen Theo Ducaneaux ondersteunen. Theo is een ervaren trainer en ik kijk erg uit naar de samenwerking met hem”, aldus de 37-jarige Leidenaar tot besluit.

 

Must Read