HomeRCLInterviews RCLOngelukkig RCL verliest van effectief HVC’10: 0-2

Ongelukkig RCL verliest van effectief HVC’10: 0-2

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Een nagenoeg leeg complex en de regen en kou zorgden voor een kille sfeer op De Bloemerd. Een goede pot voetbal was dus wel welkom voor de handvol aanwezigen langs de lijn. Mede door het slechte weer en het gladde veld hadden beide ploegen moeite dit te bewerkstelligen. Een effectiever HVC’10 trok uiteindelijk aan het langste eind. RCL bevindt zich nu onderaan het linkerrijtje en heeft de top vijf, in elk geval voor het moment, los moeten laten.

Het jonge elftal van trainer Hein van Heek was in het begin van de wedstrijd nog wat zoekende. RCL creëerde nog weinig en zag de eindpass vaak niet aankomen. HVC’10 leek scherper en kreeg kort na elkaar twee grote kansen. Mitchell Bouwhuis vond het zijnet, terwijl Jorno Reurink drie minuten later van dichtbij de paal raakte.

Ondanks deze waarschuwingen kreeg RCL toch een tegentreffer te verwerken. Kirill Slutskyy nam een hoge bal knap aan. Het leer leek net te ver van zijn voet te springen, waardoor Jesper van Overloop kon ingrijpen. De centrale verdediger timede echter verkeerd, waardoor hij met zijn sliding de bal miste. Slutskyy schrok bijna zelf van de enorme mogelijkheid, maar maakte geen fout. De spits zette zijn ploeg koelbloedig op voorsprong.

RCL kwam nog weinig in de buurt bij doelman Rowdy Janssen. Jake van Heusden zorgde met individuele acties voor dreiging, maar tot grote kansen leidde dit nog niet. Vlak voor rust had de thuisploeg een grote mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een voorzet werd gemist door Janssen, waardoor Sieb Rutgers haast alleen nog maar tegen de bal aan hoefde te lopen. Van dichtbij mikte hij echter over, zodat de ploegen gingen rusten met een 0-1 tussenstand.

RCL had zich ongetwijfeld een ander begin van de tweede helft voorgesteld, want kort na rust verdubbelde HVC’10 de voorsprong. Dave Kram reageerde alert in de Leiderdorpse zestien, om zo hard de 0-2 tegen de touwen te schieten. RCL leek nu echt wakker geschud. Na het doelpunt werden de roodwitten feller en creëerden ze steeds meer voorin. Het werd zelfs 1-2, ware het niet dat de scheidsrechter een te hoog geheven been van Rutgers had gezien. De individuele actie van de jonge spits mocht er zeker zijn, maar werd door de leidsman helaas niet op waarde geschat.

Even later kon Rutgers alsnog zijn doelpunt meepikken. Zijn poging belandde echter op de paal. Een harde lage vrije trap van Roy Weenink leek nog kansrijk, maar was te ver uit de hoek om echt gevaarlijk te worden.

RCL had er meer uit kunnen halen tegen de Hoek van Hollanders, maar liet zeker in de tweede helft zien dat het een ploeg is waar rekening mee gehouden moet worden. Komende week kan de Racing Club zich meten met titelkandidaat DSO. RCL won in het prille vorige seizoen knap van de ploeg uit Zoetermeer, hetgeen terecht voor vertrouwen zorgt. Maar of het doorgaat gezien de ontwikkelingen valt zwaar te bezien.

Trainer Van Heek: ,,De overwinning van HVC’10 vind ik terecht. Het is een goede ploeg. Toch waren er twee kantelmomenten voor ons. In mijn ogen was de treffer van Sieb rechtsgeldig. De zogeheten overtreding gebeurde pal voor onze ogen, maar zijn been was helemaal niet hoog geheven. En we hadden een regelrechte strafschop verdiend. Plus een rode kaart voor HVC in dat geval. Dat zat dus niet mee, maar verder waren zij wel wat beter. Jammer dat we ongelukkig waren bij hun twee doelpunten. Positie vijf is voorlopig uit zicht.”

RCL – HVC’10 0-2 (0-1) 26. Slutskyy 0-1, 49. Kram 0-2.

Basisopstelling RCL: Beij, De Kroon, Van Overloop, Brasker, De la Mar, Van Bemmel, S. Schouten, Weenink, M. Schouten, Rutgers, Van Heusden.

Basisopstelling HVC’10: Janssen, K. Van den Bos, Boon, M. Van den Bos, Groothuizen, Ben Mohammed, Bouwhuis, Kram, Slutskyy, Reurink.