HomeBekerRCL na enerverend potje door in de beker (plus podcast)

RCL na enerverend potje door in de beker (plus podcast)

-

Districtsbeker- RCL had aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te bereiken en dat puntje kwam er ook. Op eigen veld werd het 1-1 tegen Binnenmaas na een niet al te hoogstaande, maar wel vermakelijke tweestrijd.

Al na een paar minuten had Sieb Rutgers de 1-0 op zijn schoen, maar de spits mikte net naast. Niet veel later moest doelman Joe van Heusden aan de andere kant aan de bak om de doorgebroken Youri van Noort van het scoren af te houden. Geleidelijk aan nam RCL het heft in handen en de 1-0 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Dit keer was Rutgers wel trefzeker na een actie op karakter.

De 2-0 had best op het scorebord mogen staan halverwege gezien de kansen van de thuisploeg. Jake van Heusden stelde Nick van Bemmel in staat te scoren en de middenvelder kreeg daarna nog een grote kans na voorbereidend werk van Rutgers. Tommy Sinteur zag nog een doelpunt afgekeurd worden op slag van rust, terwijl Binnenmaas enkel wat speldenprikjes kon uitdelen.

Na de pauze kreeg Sinteur alsnog de kans op een vrijwel zekere veilige voorsprong, maar de buitenspeler kon doelman Thijs Botterhuis niet verschalken. Daarna kregen de gasten het idee dat er alsnog wat te halen viel tegen het kansen morsende RCL. Prompt werd het 1-1 na een rake kopbal van Daan Leggedoor. De 1-2 viel een minuut of vijf later, maar op advies van de Leiderdorpse grensrechter werd het doelpunt geannuleerd.

In de slotfase werd het grimmiger, slordiger en gingen diverse spelers op de bon. Leroy Verweij kreeg in de extra tijd zelfs een rode kaart na een niet al te fatsoenlijke actie tegen Rutgers. Beide ploegen hadden in de slotfase de kans om het duel naar zich toe te trekken, maar het bleef dus bij een uitslag in evenwicht.

RCL-Binnenmaas 1-1 (1-0). 23. Rutgers 1-0, 58. Leggedoor 1-1. Scheidsrechter: Mulder.

RCL: Joe van Heusden, S. Schouten, Van Overloop, R. Brasker (58. M. Schouten), De Kroon, De Groot, Weenink, Van Bemmel, Sinteur (88. P. Brasker), Rutgers (90.+2 Bons), Jake van Heusden (72.Vijlbrief).