zaterdag, april 20, 2024
HomeDerde klasseDoCoSRCL wint van DoCoS en komt op gelijke hoogte

RCL wint van DoCoS en komt op gelijke hoogte

-

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL is van de nul af. In de derby tegen DoCoS gingen de Leiderdorpers er met een 1-2 zege vandoor. Dit was uiteraard tegen het zere Leidse been, want de thuisploeg kreeg vooral in de slotfase de mogelijkheden om er minimaal 2-2 van te maken. Bij vlagen lieten beide ploegen redelijk voetbal zien, maar beide ploegen zullen wel beter moeten om weg te kunnen komen uit de onderste regionen.

RCL is niet de meest favoriete tegenstander van DoCoS. In de voorbije jaargangen konden de rood-witten uit de Mors nooit winnen ondanks het geringe krachtsverschil dat er doorgaans was. Nu waren de ploegen ook veelal in balans, maar de winst ging naar de ploeg die daar vooral naar snakte.

In de openingsfase hadden de bezoekers het beste van het spel, maar tot kansen kwam RCL niet. Enkel Sjors Schouten kon een keer vuren, maar zijn schot ging hoog over. Geleidelijk aan deelde DoCoS ook wat speldenprikken uit, maar Martijn Guijt mikte over en Mitchel Klein schoot ruim naast. Tot aan halverwege de eerste helft viel er niet veel te genieten, hoewel de spanning voelbaar was bij de ploegen die elkaar door en door kennen. Hoewel, beide trainers brachten fors wat andere spelers binnen de lijnen in vergelijking met de voorgaande jaren. Rowin Peet (DoCoS) zou vast wel hebben meegespeeld, maar de onfortuinlijke verdediger brak vorige week zijn sleutelbeen voor de tweede keer en sloot aan bij veel van zijn ploeggenoten in de ziekenboeg.

De wedstrijd kreeg een andere wending door Guijt. De aanvaller leek van de bal afgelopen te worden, maar twee RCL’ ers lieten zich in de luren leggen en vervolgens kon Joe van Heusden met een schuiver worden gepasseerd. Jesper van Overloop, centrale verdediger, vroeg zich hardop af hoe Guijt hier in vredesnaam de 1-0 had mogen laten aantekenen. Vijf minuten later kreeg RCL een grote kans. Van Overloop zette goed door, speelde af op Jake van Heusden en zijn voorzet bereikte Sieb Rutgers. De jonge aanvaller werd net even teveel uit balans gebracht en zo bleef de gelijkmaker uit.

Pal voor rust kwam die er alsnog. Michel de Jong vond Van Heusden, die met een knappe actie vreugde bracht bij RCL. De 1-1 was al met al wel in lijn met de krachtsverhouding en het was de vraag welk team er meer risico’s durfde te gaan nemen na de onderbreking.

Dat was aanvankelijk weer RCL, maar nu schoot DoCoS eerder wakker. Rutgers ging op zoek naar zijn doelpunt en schoot hard naast. Aan de overzijde kopte Tygo Groen naast, maar RCL kwam als eerste heel dicht bij de 1-2. Rutgers leek te scoren, maar Mitchel van Abswoude redde bekwaam. Of stond de doelman precies in de baan van het schot? Het deed er uiteindelijk niet toe, want even later was het alsnog raak. Van Heusden versnelde, gaf de bal af op De Jong, zijn inzet werd gesmoord en vervolgens mikte de ex-ARC’er zijn tweede treffer binnen.

Na wat wissels en in de slotfase kon DoCoS een nederlaag voorkomen, maar dat deed de ploeg niet. Guijt vond doelman Joe van Heusden op zijn pad, die eigenlijk al geklopt leek. Dave Ravensbergen werkte de bal kort voor het doel op de lat en de naar voren geschoven Jeroen Boogmans had een prima assist in huis, maar geen van zijn makkers was meegelopen.

En zo bleef het bij de drie doelpunten en hebben beide ploegen nu drie punten uit drie duels. Over de werklust had niemand te klagen, maar aan de bal kunnen beide ploegen zonder meer beter. Er lag vaak ruimte in de diepte, maar veel pogingen om een aanvaller te bereiken gingen verloren door onnauwkeurige passing. Het had de tweestrijd nog net even wat boeiender kunnen maken, hoewel het tot in blessuretijd wel lekker spannend bleef.

DoCoS-RCL 1-2 (1-1). 25. Guijt 1-0, 42. Van Heusden 1-1, 69. Van Heusden 1-2. Scheidsrechter: Steenbergen.

Docos: Van Abswoude, Flippo (86.Maaskant), Van Voorthuijzen, Boogmans, Poelstra (46.Filippo), Ravensbergen, Groen, Klein, Guijt, Kaptein, Lo-Ning-Hing (70.Gashi).

RCL: Joe van Heusden, Kroon, Van Overloop, Brasker, Bons, Van Bemmel, M.Schouten, S.Schouten, Rutgers, De Jong (90.+2 Barokzay), Jake van Heusden (77.Vijlbrief).

De nababbel met achtereenvolgens Martijn Guijt, Jake van Heusden, Hein van Heek en Dennis Olman:

 

Zie ook eerder geplaatste fotoreportage!

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read