Zoals eerder aangekondigd is RCL verheugd dat het contract met hoofdtrainer Hein van Heek is verlengd inclusief de complete trainersstaf, te weten Serge den Os, Nick Poot, Rob van der Cingel en Rene van Giezen van de herenselectie. Er is overeenstemming bereikt om de contracten te verlengen met 1 jaar tot en met het seizoen 2021-2022. Ondanks dat er dit seizoen weinig wedstrijden zijn gespeeld is RCL zeer tevreden over de complete trainersstaf. ,,We hebben een relatief jonge selectie die in ontwikkeling is. Onze trainers passen daar goed bij.”

Net zoals bij andere verenigingen zijn we ook bij RCL druk doende om de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. We zijn blij te kunnen melden dat het grootste gedeelte van de huidige spelersgroep blijft. Daarbij zijn we ook bezig om nog een aantal gerichte versterkingen binnen te halen. We zijn dan ook verheugd om nu al te kunnen melden dat jonge talentvolle spelers de weg naar de Bloemerd weten te vinden. Jake van Heusden komend van ARC, Boy Tetteroo, Sieb Rutgers (eerder uitkomend in de jeugd) en Jarne Kanbier (eerder uitkomend in de jeugd) van UVS zijn komend seizoen op de Bloemerd te bewonderen. Ook zijn we zeer content dat na een periode van blessureleed Michael Schouten weer aansluit bij de selectie.

Spelers Selectie RCL 1 en 2 seizoen 2021 – 2022 die blijven: Andrew Bontje, Nick van Bemmel, Roy Weenink, Jesper van Overloop, Robin Brasker, Ali Barokzay, Mitchell de  Kroon, Tommy  Sinteur, Abel Bormans, Michiel  De La Mar, Youri de Boer, Shivan Chaigneau, Kai Vijlbrief, Pascal Brasker, Benjamin de Groot, Sjors Schouten, Rodney Beij, Michel de Jong, Luc Eijsermans, Max van Gent, Nick van der Reijden, Wouter Planje, Michel van Laar, Thomas de Klerk, Jeffrey Gordijn, Glenn Sloos, Booy de Ridder, Stan van Haasteren, Matthijs Poelman, Jasper Voskuil, Jesse Brouwer, Thijs Roos, Stijn Roos, Koen Hillebrand.

Onderstaande spelers gaan om diverse redenen de selectie verlaten:

Sem Overduin (Meerburg), Max Glasbeek (Meerburg), Milan en Cas Devilee (verhuizen naar Rotterdam), Lars Verdel (gaat naar vriendenteam E.M.M.’21), Stijn Rietbroek (gaat naar E.M.M. 21)

De nieuwelingen stellen zich hieronder voor:

Boy Tetteroo

,,Ik ben Boy Tetteroo, 19 jaar en woonachtig in Leiden. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn opleiding bedrijfsadministratie. Bij VV Leiden ben ik mijn voetbalcarrière begonnen. Al op mijn 8e maakte ik de overstap naar Sparta Rotterdam. Ik heb daar veel geleerd en ben daar als speler gegroeid. Op mijn 13e koos ik er zelf voor om te stoppen bij Sparta vanwege de druk die er bij kwam kijken. Ik koos ervoor om te verkassen naar UVS. Ik heb daar elk selectieteam doorlopen en speelde afgelopen seizoen in de O19. Vorig seizoen tegen Kagia uit maakte ik mij competitiedebuut in het eerste elftal. Ik speel het liefst in een vrije rol op de linksbuitenpositie. Ik kan naar binnen komen, maar ook buitenom kan ik gevaarlijk zijn. Ik maak samen met m’n vrienden Jarne en Sieb de overstap naar RCL. Ook kom ik Jesper weer tegen bij RCL waar ik bij UVS een goede connectie mee had. Ik verheug me heel erg op het nieuwe seizoen. Ik verwacht dat we met dit jonge team van RCL hoge ogen gaan gooien in de competitie.”

Sieb Rutgers

,,Ik ben Sieb Rutgers, 18 jaar, en ik zit volgend jaar in mijn laatste jaar van mijn opleiding Sport en Bewegen. Ik heb mijn hele jeugd bij RCL gespeeld. Daarna ben ik in de A 2 jaar naar UVS gegaan en daar heb ik twee leuke jaren gehad. Mijn positie is spits of rechtsbuiten,  mijn specialiteiten zijn goals maken. Mijn bijnaam is ook wel ‘goaltjesdief’. Ik heb erg veel zin om weer in de Bloemerd te gaan spelen en om natuurlijk mee te strijden voor het kampioenschap.”

Jarne Kanbier

,,Ik ben Jarne Kanbier, 18 jaar oud, en kom over van UVS Leiden. Ik speel op het middenveld en kijk erg uit naar het nieuwe seizoen, terug bij de club waar ik als kleine jongen begonnen ben. Momenteel sta ik al maanden met een blessure aan de kant, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik volgend seizoen op en topfit weer op het veld sta. Dat, en met plezier voetballen, is mijn doel.”

Michael Schouten

,,Mijn naam is Michael Schouten, 29 jaar, en woonachtig in Leiden. In januari 2019 ben ik geopereerd aan mijn enkel en was het idee om niet meer terug te keren op het voetbalveld. De heimwee naar het voetbalveld is toch te groot geworden, en mede door goede gesprekken sluit ik aankomend seizoen weer aan bij RCL 1. Vol goede moed, en topfit ga ik weer knallen, met hopelijk weer publiek langs de lijn!”

Jake van Heusden

,,Ik ben Jake van Heusden en ben woonachtig in Alphen aan den Rijn. Ik ben 21 jaar oud en studeer psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De afgelopen 15 jaar heb ik bij s.v. ARC gespeeld. Ik ben van nature een aanvaller, met linksbuiten als mijn favoriete positie. Na een aantal jaar in het tweede van ARC gespeeld te hebben, ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn opa zei dat ik het bij RCL moest proberen, net als mijn vader (Arjan van Heusden) toendertijd. Na contact met Cas Devileé, waar mee ik in de jeugd van ARC gevoetbald heb, nam ik zelf contact op met Hein van Heek. We hebben samen met Rob Engelse een gesprek gehad. Hier hield ik een goed gevoel aan over en ik wist al snel dat ik de overstap van ARC naar RCL wilde maken.”

RCL, Rob Engelse