donderdag, april 18, 2024
HomeTweede klasseKagiaVoorbeschouwing tweede klasse C, speeldag 9, zaterdag 27 november

Voorbeschouwing tweede klasse C, speeldag 9, zaterdag 27 november

-

RCL-HVC’10

De 0-0 tegen SVC’08 mag dan bloedeloos en saai geweest zijn, het leverde wél een punt op. Tegen het virtueel op de vierde plaats staande HVC’10 zal er toch echt met meer pit en beleving gevoetbald moeten worden om een goed resultaat te boeken. Dat lukte tegen Kagia bijvoorbeeld wonderwel toen jeugdige spelers als Sieb Rutgers, Sjors Schouten en Max van Gent met hun jeugdig elan de rood-witten een boost gaven. De defensie zal beducht moeten zijn voor het scorend vermogen van de ploeg uit Hoek van Holland. Met twintig doelpunten uit zeven wedstrijden bewijzen de bezoekers hun doeltreffendheid. In het afgebroken seizoen 2019-2020 verloor de Leiderdorpse ploeg nog met 1-4. Oppassen geblazen dus voor de mannen van Hein van Heek.

Kagia-SVC’08

Een half uur lang speelde Kagia uitstekend voetbal tegen koploper DSO dat zelfs een 0-1 achterstand te slikken kreeg. Hoewel er uiteindelijk met 3-1 verloren werd was het wel degelijk een wedstrijd die perspectief bood. Oefenmeester Hein Leliveld ziet tot zijn vreugde spelers terugkomen die (bijna) hersteld zijn van een blessure. Dat geeft de trainer meer mogelijkheden en dat is echt nodig om resultaten te gaan neerzetten. SVC’08 is een middenmoter dat zijn laatste wedstrijd won op 16 oktober. Het zou op papier dus een gelijkwaardige tegenstander moeten zijn. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk hoe het staat met de door een knieblessure uitgevallen doelman Aron Wijsman. Zeker is wel dat centrale verdediger Tom van der Star zal ontbreken omdat hij tegen DSO twee keer geel kreeg.

DoCoS-UVS

Wordt elders en later in de week uitgebreid belicht als Krakerrrr van de Week

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read