vrijdag, april 19, 2024
HomeSpelerscarrouselForse aderlating voor UVS, Bart van der Weijden naar Ter Leede

Forse aderlating voor UVS, Bart van der Weijden naar Ter Leede

-

Gisteravond maakte UVS het vertrek van aanvoerder en middenvelder Bart van der Weijden wereldkundig. Al teveel tekst benutte de Leidse club niet, maar het gemis zal zich zeker laten voelen in de Kikkerpolder. Van der Weijden gaat een avontuur aan bij Ter Leede en zal daar gaan werken met Steef Roodakkers, die eerder UVS onder zijn hoede had, en Cees van Tongeren onder wie Van der Weijden nog uitkwam bij GHC.

UVS verliest niet enkel zijn aanvoerder, maar tevens een uithangbord voor de club en zelden verzakende kracht, die goed in de groep lag. Van der Weijden nam regelmatig doelpunten voor zijn rekening, stond bij de beste zeven ooit op de UVS-topscorerslijst, en zal niet eenvoudig te vervangen zijn.

,,Vanmiddag heb ik de moeilijke keuze gemaakt om na dit seizoen te vertrekken bij UVS. Afgelopen maanden kreeg ik steeds vaker het gevoel dat ik het hogerop wil proberen. Ik ben daarom ook erg blij dat ik via Ter Leede mijn sportieve ambitie kan waarmaken. Ik zie deze stap als een mooie uitdaging en ben erg benieuwd naar het niveau van de derde divisie.”

Vervolgend: ,,Ik heb vanavond zoveel mooie berichten gekregen van iedereen binnen UVS. Iedereen gunt me deze stap en dat waardeer ik heel erg. Ik hoop dat ik dit seizoen nog een keer het blauw-wit aan mag trekken en dat we het seizoen leuk kunnen afsluiten. Mocht dat vanwege de maatregelen niet lukken dan zou dat erg jammer zijn. Toch weet ik zeker dat ik ooit, in welke rol dan ook, weer terugkeer bij UVS.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read