dinsdag, april 23, 2024
HomeBekerFrivool UVS vernedert Neptunus/Schiebroek: 4-1

Frivool UVS vernedert Neptunus/Schiebroek: 4-1

-

Districtsbeker, groep 1, poule 12- Eerste klasser Neptunus/Schiebroek werd zaterdagmiddag in de Kikkerpolder volkomen zoek gespeeld door tweedeklasser UVS. Voilà, in een zin is hiermee de wedstrijd samengevat. In de eerste helft hadden de blauwwitten de tegenstander al in de tang, maar in de tweede helft deed de thuisploeg er nog een schepje bovenop. Fris van de lever voetballend zagen de Rotterdammers sterretjes. Mocht UVS dit niveau vaker halen, dan wacht de blauwwitte aanhang een zeer prettig seizoen.

,,Ik heb genoten vanmiddag”, vertelde trainer Kevin Krishan na afloop. ,,In de eerste tien minuten maakten we een doelpunt en hadden de controle over de wedstrijd. Het had bij rust twee of drie nul kunnen staan. Wat we nalieten deden we in een paar minuten na rust; we scoorden twee keer en natuurlijk was het toen over en uit. Ik ben trots op die gasten.”

Die trots was op zijn plaats. Het positiespel was uitstekend verzorgd, de passing tot een twintigtal minuten voor het einde nauwkeurig en de concentratie lang gehandhaafd. Krishan benadrukt dat hij zijn tactiek niet had aangepast aan de tegenstander: ,,Dat deed ik vandaag niet en zal ik volgende week ook niet doen. Ik ga uit van de kracht van dit team en het systeem wat we spelen. Vandaag zag je dat je een ploeg die een klasse hoger speelt zo volledig de baas bent.”

Het ging allemaal zo makkelijk aan Leidse zijde dat er slordigheden in het spel van UVS kwamen en dat dientengevolge een monsterscore uitbleef. De thuisploeg kon zich veroorloven jeugd in te zetten, zonder dat er sprake was van een verzwakking. De breedte van de bank kan in de loop van het seizoen de doorslag geven zo is een aloude voetbalwet. Ook de wetenschap dat het wat de jeugdige aanwas wel snor zit, stemde de Leidse oefenmeester tevreden. De lach regeerde deze middag aan Leidse zijde op het sportpark de Kikkerpolder.

UVS speelde in een nagelnieuwe outfit. De belangrijkste vernieuwing, en verbetering, betrof de achterzijde van het shirt. Dat is nu geheel wit met in het blauw het rugnummer. Publiek- en persvriendelijk daar net de herkenning aanzienlijk verbetert.

UVS-Neptunus/Schiebroek 4-1 (1-0). Geus 1-0, Brugman 2-0, De Roy van Zuidewijn 3-0, Tavilla 4-0, Bairak 4-1.

Basiopstelling UVS: Van Wanrooij, Sloos, Verlaan, Spierdijk, Van Kempen, De Roy van Zuydewijn, Dubbeldeman, Leugering, Brugman, Geus, Tavilla.

Bsasisopstelling Neptunus/Schiebroek: Spanjaart, Erkelens, Duin, Latuheru, Van Diest, Oosterwaal, Lourens, Bairak, Ahmar el Hank, Costa-de Brito, Wijngaarde.