donderdag, april 25, 2024
HomeUVSInterviews UVSHerkenbaar patroon bij UVS

Herkenbaar patroon bij UVS

-

Tweede klasse C (zaterdag)- In de voorbije jaren, de coronaseizoenen even niet meetellend, was UVS vaak de betere op het veld. Niet altijd leverde dat echter een zege op. Vooral in derby’s werden de nodige punten gemorst en in wedstrijden waarin het er om ging, liep het zelden goed af. Toch wil UVS dit seizoen weer een woordje mee gaan spreken in deze klasse en DSO had daar het eerste slachtoffer van moeten en kunnen worden. Het liep echter anders in Zoetermeer.

Trainer Kevin Krishan baalde er stevig van na afloop. ,,Zeker op basis van de eerste helft hadden we hier met een resultaat moeten vertrekken. Wij speelden een prima eerste helft en kregen ook de kansen. DSO heeft feitelijk niets kunnen neerzetten en dan is het eigenlijk al mager dat je met 0-0 moet gaan rusten.”

Uiteraard had UVS nog een hele helft om het krachtsverschil alsnog tot uitdrukking te laten komen, maar het verloop was anders dan door de Leidenaren gehoopt. Vanuit de omschakeling werd het 1-0 kort na rust en vanaf dat moment speelden de gasten ook bepaald minder. ,,We werden onrustig aan de bal en de glans was er vanaf. Er kwamen nog wel kansen, maar geleidelijk aan werd duidelijk dat we het vooral in de eerste helft hebben laten liggen. Dat zij er tegen het einde nog 2-0 van maakten, was van minder belang. We moesten vol op de aanval spelen en zo wisselden we ook en dan kan die aan de andere kant vallen.”

Foto met dank aan Eric de Wit, Haaglandenvoetbal.nl

Krishan, officieel begonnen aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van de Kikkerpolder-bewoners, wil niet te lang stil staan bij de valse start. ,,Natuurlijk gaan we deze pot nog wel nader analyseren, maar aan de uitslag doe je simpelweg niets meer. Die staat en dat is teleurstellend, maar we moeten ons nu gaan focussen op de eerste thuiswedstrijd. Het mag duidelijk zijn dat we iets recht te zetten hebben.”

Ook verdediger Lars Verlaan kende leukere voetbaldagen. ,,Onze voorbereiding was prima en we speelden fris voetbal. De resultaten waren goed en we deden onder andere niet onder voor eersteklassers in de bekerstrijd. Die tegenstanders voetballen ook meer en daar kunnen wij beter mee omgaan. We zullen echter moeten dealen met de tegenstanders in de tweede klasse en de verwachting is niet dat die volop op de aanval zullen gaan spelen tegen ons. Dat is ook geen probleem, want we moeten zelf voor de oplossingen gaan zorgen. Door deze ene nederlaag gaan we niet in zak en as zitten, want voor de rust hebben we gewoon prima gespeeld en dat geeft ons houvast. Maar ik ben het met je eens als je stelt dat we iets te vaak onszelf niet belonen. Dat zullen we echt moeten gaan doorbreken gezien onze ambities.”

UVS kreeg trouwens, vooral in de beginfase, kansen via Enrico Geus, Jim Brugman en Mart Spierdijk. Het eerste Leidse competitiedoelpunt bleef evenwel uit, terwijl Wesley Vaes en Stojan Cekic wel scoorden aan de overkant. Cekic haalde overigens het einde niet vanwege twee geïncasseerde gele kaarten.

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, Van Kempen, S.Verlaan, Spierdijk, Sloos, Leugering, De Roy van Zuyderwijn, Geus, Brugman, Tavilla, Dubbeldeman.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read