donderdag, mei 19, 2022
HomeTweede klasseKagiaManmoedig Kagia stelt geduld van UVS op de proef

Manmoedig Kagia stelt geduld van UVS op de proef

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na de zevende speeldag heeft UVS virtueel gezien de beste papieren. Vitesse Delft leed de eerste nederlaag en daardoor hebben DSO en UVS nu de minste verliespunten. Het doelsaldo van de Leidenaren is iets beter en dat had mede te maken met de 1-3 winst op Kagia. De Lisserbroekers namen brutaal de leiding en pas laat in het treffen kon de formatie van Kevin Krishan het verschil maken in cijfers. Op die overwinning viel niets af te dingen, maar de Kikkerpolderbewoners kregen het zeker niet cadeau aan de Kikkerbeetstraat.

Kagia trad zo ongeveer aan met dezelfde samenstelling als in de laatste weken. Nog steeds bivakkeren spelers in de ziekenboeg en hun terugkomst mag pas worden verwacht na de kerstboom en de jaarwisseling. UVS kent nog steeds personele problemen in de voorste linie, hoewel die vooralsnog uitstekend worden opgevangen.

Kagia was gewaarschuwd met de komst van de Leidse ploeg. Vorige week denderden de blauwwitten over RCL heen en in het laatste onderlinge treffen kwam er met 1-1 geen winnaar in Lisserbroek. UVS wil dit seizoen geen of zo min mogelijk punten verspelen aan ‘kleintjes’ om zodoende daadwerkelijk een gooi te kunnen doen naar de titel. Toch was UVS gebrand om er niet te makkelijk over te denken. Winnen bij Kagia gaat doorgaans zeker niet zonder slag of stoot en vorige week werd DoCoS nog getrakteerd op een gevoelige nederlaag door de mannen van Hein Leliveld.

Beide ploegen prikten een keer in de openingsfase. Aron Wijsman nam wat risico met Jimmy Brugman in zijn buurt, maar de doelman bleef stoïcijns. Delano van Wanrooij moest op tijd zijn hok verlaten om Tijs van der Schinkel van een kans af te houden. Het beloofde wat voor de eerste helft, maar die viel uiteindelijk niet mee. UVS speelde ronduit slordig en het hoge tempo bracht met zich mee dat de passing te wensen overliet. Kagia liet de tegenstander komen, maar bleef wel voornemens om er af en toe op uit te trekken.

In de achtste minuut leverde dat prompt een doelpunt op. Micha Schoone rukte op en vuurde af, maar dat schot kwam nog niet uit de verf. De linksback kreeg evenwel een tweede kans en nu haalde hij voortreffelijk uit en liet daarmee Van Wanrooij kansloos. Het doelpunt maakte UVS bewust van het gegeven dat de drie puntjes niet zomaar op konden worden gehaald.

Krishan gaf zijn ploeg aan ‘dat er niets aan het handje was’, maar zag ook dat zijn ploeg onnauwkeurig bleef. Jeffrey van Kempen, al weken in prima doen, schoot een keer over voor de gasten. Het was echter wachten tot halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker. Raul Dubbeldeman werd vrij gespeeld op rechts en de buitenspeler legde al zijn power in het schot. Wijsman was kansloos op deze pegel. Bij het teruglopen naar zijn eigen helft keek hij even naar de bank en sprak de woorden ‘als je niet schiet’. En zo was het maar net.

Er volgden wat hachelijke momenten voor de neus van Wijsman, maar UVS miste de precisie om nog voor rust op voorsprong te komen. Abdelkarim Maatoug en Brugman kregen wel wat kansjes en Dubbeldeman, die steeds beter zijn draai gaat vinden, kon geen medespeler vinden vlak voor het Kagiaanse doel.

Het verschil was dus nog niet gemaakt en dat kreeg ook Tomas Tavilla kort na rust niet voor elkaar op aangeven van Van Kempen. Even later moest Wijsman handelend optreden bij een inzet van Maatoug, maar Kagia stond nog niet op kraken en probeerde er af en toe ook uit te komen om zelf iets te forceren. Rens Lamboo kreeg een voorzet over Van Wanrooij heen, maar er was geen kompaan om de thuisploeg nog eens op voorsprong te zetten.

Met nog een kleine twintig minuten op de klok meende de ingevallen Boy Tetteroo maar eens op avontuur te moeten gaan. Met die actie creëerde de aanvaller voor zichzelf een schietkans en zijn droge schuiver was te machtig voor Wijsman (1-2). Vanaf de aftrap probeerde Kagia echter meteen het evenwicht te brengen. Lamboo, gezegend met een geweldige trap in de benen, probeerde het van grote afstand en Van Wanrooij moest zich volledig strekken om de bal over de kruising te tillen. Dit was andermaal een juweeltje geweest van de middenvelder, die DoCoS vorige week al twee keer pijn had gedaan.

Het slotstuk was ronduit enerverend te noemen. Kagia liep op het tandvlees, maar weigerde te capituleren. UVS moest zo geconcentreerd blijven spelen en kon niet verzaken om zo alsnog averij op te lopen. De gastheren konden niet gevaarlijk genoeg worden, omdat de kracht wel zo ongeveer verdwenen was. In de laatste aanval liep UVS uiteindelijk weg naar 1-3, waarbij wederom Dubbeldeman kon rekenen op de goedkeuring van zijn voetbalmaten.

Al met al een wedstrijd die perspectief opleverde voor beide ploegen. UVS blijkt vooralsnog steviger in de schoenen te staan dan in de voorbije seizoenen (ook voor corona) en Kagia lijkt meer en meer te wennen aan het gegeven dat er spelers ontbreken. Met veel energie en onverschrokkenheid kunnen eveneens punten worden gehaald en daar liggen de komende weken nog genoeg kansen voor open.

Kagia-UVS 1-3 (1-1). 8. Schoone 1-0, 23. Dubbeldeman 1-1, 72. Tetteroo 1-2, 90.+6 Dubbeldeman 1-3.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Van der Star, Verdegaal, Schoone, Robelus, Lamboo, De Graaf, De Bruin, Griekspoor, Van der Schinkel.

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, Sloos, Pison, Verlaan, Van Kempen, Hulters, Maatoug, De Roy van Zuydewijn, Dubbeldeman, Brugman, Tavilla.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read