zaterdag, april 20, 2024
HomeUVSInterviews UVSSimpele zege UVS op Berkel

Simpele zege UVS op Berkel

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na een teleurstellend resultaat tegen DSO moest UVS zich dit weekend revancheren tegen CVV Berkel.  De blauwwitten waren in de laatste onderlinge ontmoetingen het sterkst uit de bus gekomen en dus nu ook op papier favoriet. Die rol werd ook waargemaakt en het werd met 3-0 uiteindelijk een simpele overwinning.

Het was zeker geen wedstrijd om in te lijsten. Er werd in een te laag tempo gespeeld en dat vond de tegenstrever van de Leidenaren wel prima. Bovendien liep het combinatiespel niet, spelers boden zich niet aan, voorzetten kwamen in de loze ruimte terecht; kortom, er viel weinig te genieten. Een domper voor UVS was bovendien het uitvallen van Mart Spierdijk al na vier minuten.

Rond een half uur spelen waren er wat passjes van Enrico Geus op Jim Brugman maar die deed er weinig mee. Het spaarzame gevaar wat er was van UVS kant kwam voornamelijk vanaf links. Op rechts probeerde Raul Dubbeldeman het zijn verdedigers lastig te maken, maar daar had hij zichtbaar moeite mee. Allengs begonnen de bezoekers wat aan te dringen en na een knappe steekpass gaf de rechtsbuiten hoog voor, maar de Berkel spits kopte ongecontroleerd voorlangs.

Het bleek een korte opleving van CVV Berkel die in de kiem werd gesmoord, want Tomas Tavilla zorgde een paar minuten voor de rust voor een voorsprong van UVS. Hij maakte zich handig los van een drietal verdedigers en schoot strak binnen in de korte hoek.

Na de thee bleef het baltempo laag, maar gelukkig voor UVS ging CVV Berkel daar weer braaf in mee. Enrico Geus nam als een van de weinigen geen genoegen met de minimale voorsprong en begon de druk op de tegenstander op te voeren. Na een mooie actie van de ex-Stompwijk speler bracht hij Brugman in stelling, die de tweede voor de thuisclub maakte.

Zelf was Geus tot twee keer toe niet gelukkig in het afmaken van zijn kansen. Na een steekpass van Jeffrey van Kempen miste hij een mogelijkheid en vlak daarna raakte hij van afstand de bal nu wel goed alleen belandde deze op de lat. Bij de derde poging was het uiteindelijk wel raak en had hij zijn verdiende doelpunt.

Vrij simpel won UVS dus, maar voor trainer Kevin Krishan blijft er genoeg stof over voor zijn trainingen. Zijn rechterkant liep aanvallend niet goed genoeg en het baltempo was te laag. Dat gaat zeker problemen opleveren tegen concurrenten die daarin niet meegaan en de Leidenaren zullen afstraffen.

De gewisselde rechtsbuiten Raul Dubbeldeman na afloop: ,,Ik denk dat ik terecht gewisseld ben. De vorige wedstrijd gebeurde dat ook en ik begrijp dat. Vandaag had ik moeite met de fysieke kracht van hun linksback en had ik continu te maken met dubbele mandekking. Daardoor kon ik me moeilijk losmaken van mijn tegenstanders. Het is echter wel mijn taak om dat te doen. Daar ga ik ook keihard op trainen. Wij behoren in deze klasse tot de betere ploegen.  Aan die dubbele mandekking en fysieke kracht zal ik moeten wennen. Die zullen niet minder worden.”

UVS zal vooral blij zijn met het resultaat. Ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden en na DSO uit konden de blauw-witten een succesje wel gebruiken. Tegen koploper HVC’10 zal het evenwel wel beter moeten volgende week.

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, Sloos, Spierdijk, Verlaan, Van Kempen, De Roy van Zuydewijn, Dubbeldeman, Leugering, Brugman, Geus, Tavilla.

Basisopstelling CVV Berkel: Jim Visser, Ammerlaan, Azaroiali, Van der Breggen, Van den Dool, Hulshof, Jonkman, Poppeliers, De Ronde, Van der Velden, Roy Visser.

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read