donderdag, april 25, 2024
HomeUVSInterviews UVSStart van UVS ronduit bemoedigend

Start van UVS ronduit bemoedigend

-

Kevin Krishan is pas aan zijn klus begonnen als hoofdtrainer van UVS, maar in een pril stadium kan hij al voorzichtig positief zijn. Vanzelfsprekend zeggen oefenwedstrijden in de voorbereidingsfase niets over de start van de competitie, die nog een week of zeven op zich laat wachten. De twee optredens tegen hoofdklasser TAC’90 (2-2) en de zege op eersteklasser Voorschoten’97 (1-2) van afgelopen zaterdag lieten wel al zien dat de Leidse tweedeklasser fit oogt. Krishan kan beschikken over een vaste kern spelers aangevuld met talenten uit de eigen jeugd. Een mix van spelers waar muziek in lijkt te zitten.

Op sportpark Adegeest benutte de oefenmeester de mogelijkheid om veel spelers aan het werk te zien. Onder hen de van FC Rijnvogels teruggekeerde Sven Verlaan en een groot aantal vaste waarden van de voorbije jaren. De van de JO19 doorgeschoven trainer gunde een handvol jeugdigen ook speeltijd en zij hielden zich uitstekend staande tegen de eersteklasser met net als UVS voetballende intenties.

,,In juli hebben we al twee weken getraind en een nuttige wedstrijd gespeeld. Die draad hebben we opgepakt en ik heb tegen Voorschoten’97 veel goeds gezien. Ik weet uiteraard ook dat resultaten nu niet heilig zijn, hoewel een overwinning hoe dan ook vertrouwen geeft. De sfeer is van meet af aan prima en de gewenningsfase voor mij met de groep heeft niet al te lang geduurd. Veel spelers kende ik uiteraard al omdat ik uit de UVS-gelederen kom. Al snel hebben we als staf onze plannen op tafel gelegd. Daarbij zeg ik niet dat we het roer volledig om hebben gegooid, maar vooral het variëren in druk zetten is voor Henk Brandt (assistent-trainer) en mij een belangrijk facet. Dat wordt tot nu toe prima opgepakt door de groep.”

Tegen Voorschoten’97, waartegen jongelingen Raul Dubbeldeman en Abdelkarim Maatoug de doelpunten voor hun rekening namen, kon Krishan al over een grote groep spelers beschikken. ,,Toch misten we nog spelers als Axel Pison, William van Vliet, Thom de Vries en Daan van der Zwaan. Tel daarbij op dat er ook nog enkele jeugdleden moeten aansluiten. Ik denk dat we daarmee een kwalitatief sterke groep hebben staan. In de breedte zitten we eveneens ruim in het jasje. Het betekent tegelijkertijd dat de concurrentie groot is en we hebben als staf heel wat te kiezen. De ervaren spelers beseffen zich dat ze flink aan de bak moeten om een basisplaats af te dwingen. Veel jonge spelers staan voor de deur en houden zich prima staande in het seniorenvoetbal. Zeer positief is dat de meer ervaren spelers de helpende hand uitsteken richting die jonge knapen.”

De resultaten tot nu toe zijn dus bemoedigend, maar Krishan blijft volkomen nuchter. ,,We zullen altijd voor de winst gaan spelen, maar ik denk niet dat het realistisch om te stellen dat we voor promotie gaan. De tegenstanders in de tweede klasse zijn veelal ook sterker geworden. Daarbij denk ik aan Vitesse Delft en SVC’08. Ook onze regioclubs, RCL en DoCoS, zijn er op vooruit gegaan. Laten we eerst maar eens zien waar we staan rond de winterstop. Voor nu staan we er goed voor en dat proberen we uit te bouwen tijdens de oefencampagne.”

UVS oefent nog tegen ARC, Valken’68, FC Boshuizen, VVSB (za), Foreholte en Die Haghe en waarschijnlijk blijft het daar niet bij. De blauwwitten spelen voorts op 4 september tegen Deltasport in de groepsfase van de districtsbeker en drie dagen later openen de bewoners van de Kikkerpolder de strijd om de Sportiff LAV Cup tegen Alphia uit.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read