De tweede klassen C van West II bestaan dit seizoen niet uit 14 maar uit 13 clubs. De KNVB maakte vorige week bekend dat de nrs.13 in de eindrangschikkingen rechtstreeks degraderen naar de derde klasse, terwijl de nrs.11 en 12 zich mogen opmaken voor promotie/degradatiewedstrijden. Hieronder een overzicht van de wedstrijden uit de tweede klassen die komend weekend op het programma staan.

Tweede klasse C zaterdag

Premier League tickets

HVC’10 – UVS

UVS legde dit weekend een redelijke pot op de mat, het soms lastig te bestrijden Berkel werd vrij eenvoudig met 3-0 (goals van Tomas Tavilla, Jim Brugman en Enrico Geus) opzij gezet. Daarmee revancheerde de formatie van Kevin Krishan zich voor de teleurstellende competitieopening (2-0 verlies bij DSO) en pakte zodoende de draad van de goede voorbereiding weer op. Zaterdag vertrekken de blauw-witten naar Hoek van Holland, waar HVC’10 wacht. De Hoekers kenden een vliegende competitiestart (2 gespeeld 6 punten en een doelsaldo van 10 voor en 4 tegen). De wedstrijd  in de kustplaats is traditioneel een lastige pot voor de Leidenaren, ook omdat het op de (natuur)grasondergrond aldaar niet altijd even makkelijk voetballen is. De Leidenaren verspeelden er in het verleden al eens een periodetitel. Al met al komende zaterdag dus een interessant treffen voor de Kikkerpolder-bewoners, die ook graag tegen de topploegen in deze klasse willen laten wat het dit seizoen in haar mars heeft.

Westlandia – Kagia

Kagia kwam zaterdag pas voor de eerste keer dit seizoen in actie. De Lisserbroekers kregen bezoek van streekgenoot Van Nispen en de goal van nieuwkomer Mitchel Griekspoor (ex-FC VVC) bleek achteraf voldoende voor de 1-0 overwinning. De oranjehemden gaan zaterdag op bezoek bij Westlandia, dat afgelopen weekend in eigen huis een fikse draai om de oren kreeg van HVC’10 (0-5). De Westlanders wonnen hun eerste wedstrijd met 1-2 bij Te Werve en staan na twee gespeelde wedstrijden op drie punten. Aan de vorige confrontatie tussen tussen beide clubs worden de mannen van Hein Leliveld liever niet herinnerd, de club uit Naaldwijk won toen liefst met 6-0. Kagia speelde overigens dinsdagavond in het kader van de Sportiff LAV Cup tegen (nu nog) zondag tweedeklasser EMM’21 met 2-2 gelijk.

Overige wedstrijden: DoCoS-RCL (separaat belicht in de Krakerrr van de Week), Van NIspen-SVC’08, Vitesse Delft-Soccer Boys, Te Werve-DSO, Berkel is vrij

Tweede klasse C zondag

Bloemendaal – EMM ‘21

EMM’21 kan terugkijken op een hectische, maar succesvolle week. Nadat de fusieclub afgelopen donderdagavond bekend maakte om met ingang van het komende seizoen toch te kiezen voor de zaterdag als speeldag van het vlaggenschip, stond dit weekend de eerste thuiswedstrijd  van de mannen van Koen van der Vlugt (tegen Foreholte) plus diverse feestelijke activiteiten op het programma. EMM’21 luisterde het feestje op met een 1-0 overwinning en heeft na twee wedstrijden een 100%-score. Komende zondag gaat EMM’21 op bezoek bij Bloemendaal. De Noord-Hollanders verloren dit weekend met 6-3 bij ESTO, nadat de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Schoten wel in winst werd opgezet.

KDO – ASC

ASC is nog in afwachting van het eerste resultaat in deze competitie. Na het ongelukkige verlies tegen Foreholte van vorige week, stond de formatie van Jesper Neuteboom na afloop van het thuisduel met DIOS opnieuw met lege handen (2-5). Dit weekend gaat ASC naar De Kwakel, waar tegenstander KDO wacht. KDO speelde dit seizoen tot nu toe één competitiewedstrijd, dit openingstreffen ging met  1-0 verloren van Pancratius. Aanstaande dinsdag zou ASC ook spelen tegen de zaterdagtak van Voorschoten’97 (voor de Sportiff LAV Cup), maar dat duel is uitgesteld. De eersteklasser speelt die avond namelijk voor de districtsbeker tegen en in Brielle.

Overige wedstrijden: Altior-RVC’33, DIOS-Foreholte, DONK-Schoten, ESTO-Pancratius, HBC is vrij.