donderdag, april 25, 2024
HomeUVSInterviews UVSYounes Seghrouchni (UVS) kiest voor SJC en weerzien met Marcel IJzendoorn

Younes Seghrouchni (UVS) kiest voor SJC en weerzien met Marcel IJzendoorn

-

Ondanks de voetballoze periode zijn veel clubs al bezig met het komende seizoen, via de site van LeidenAmateurVoetbal werd en wordt u hiervan op de hoogte gehouden en één van de clubs die hier regelmatig nieuws over publiceert is het Leidse UVS. Heel veel spelers blijven de club trouw, en ook vanuit de jeugd komt er voldoende aanwas, echter Younes Seghrouchni verkast naar het Noordwijkse SJC. Dit meldde onze redactie eerder, maar nu over het waarom.

Op zijn cv prijkt onder andere de jeugdopleiding van ADO Den Haag en Alphense Boys, als senior ging hij van VVSB naar Meerburg om vervolgens via FC Boshuizen in de Kikkerpolder bij UVS te belanden.  De in Leiderdorp woonachtige speler is een voorbeeld van iemand die een stapje terug doet om er vervolgens weer een aantal vooruit te doen en wordt niet geheel toevallig aan de Lageweg herenigd met zijn oud trainer bij FC Boshuizen, Marcel IJzendoorn.

Op de vraag hoe het nu met hem gaat antwoordt hij: ,,Persoonlijk gaat het goed met mij, los van het feit dat er al een hele tijd niet meer gevoetbald wordt en de competitie helaas niet meer wordt afgemaakt, mag ik niet klagen. Ik ben gezond, werk en studie gaan gewoon door. Wat studie betreft moet alles vanuit huis gebeuren en wordt er flexibiliteit gevraagd maar het is allemaal goed te doen.”

Zijn verblijf bij Uit Vriendschap Saam was van korte duur.  ,,Dat klopt en in die korte periode hebben we door de situatie ook nog eens heel weinig wedstrijden kunnen spelen en wat trainen betreft zijn de mogelijkheden ook grotendeels beperkt geweest. Een beetje schieten op de goal tijdens een training is toch niet genoeg, maar ondanks de korte tijd heb ik het erg naar mijn zin gehad bij deze gezellige en warme club, zelfs in de huidige corona periode.”

Seghrouchni verlaat een warm en gezellig nest maar komt minstens in een zo warm en gezellig nest terecht waar niet geheel toevallig een “oude” bekende aan het roer staat. ,,Het is inderdaad niet toevallig dat Marcel (IJzendoorn, AK) daar trainer is. Onze samenwerking bij FC Boshuizen speelt hier zeker wel een rol in. Wij weten wat we aan elkaar hebben en waar we aan toe zijn. Het eerste contact was eind januari en mij werd toen aangegeven dat SJC wellicht een middenvelder zocht en of ik interesse had. Na een goed en prettig gesprek met Marcel en de TC van de kustclub was ik bereid om de stap te maken. Ik zal me moeten focussen op de 6 of 8 positie.”

De student Artificial Intelligence verwacht fysiek niet al te veel aanpassingsproblemen, ondanks dat het verleden heeft laten zien dat hij nog wel eens blessuregevoelig was. ,,Ik klop het even af, maar de laatste jaren gaat het op dat gebied erg goed. Buiten de voorbereiding en winterstop om traint SJC ook twee keer in de week dus belasting in aantal keren trainen zal niet anders zijn. Daarnaast ben ik bekend met de trainingsstof van deze trainer dus ik verwacht geen verrassingen voor mijn lichaam. Wat voor iedereen zal gelden, en dus zeker ook voor mij, is dat het lichaam op een bepaald moment weer (volledig) aan de bak moet na een tijd van minder trainen en voetballen. Ondanks dat we bij UVS redelijk doortrainen zal het opdoen van wedstrijdritme wel zwaar vallen maar daar heeft iedereen last van.”

Hoe dit seizoen er nog uit gaat zien is voor iedereen nog gissen. ,,Wij trainen gelukkig nog steeds bij UVS en dit mag nu eindelijk ook weer in teamverband. Ik durf geen uitspraken te doen over wat ik verwacht of wat er nog mogelijk gaat zijn. Ik vind het erg jammer dat er officieel in KNVB verband niet meer gevoetbald wordt, maar ik hoop dat we bijvoorbeeld via  de KNVB Regio Cup en of de door jullie georganiseerde Sportiff Company Cup nog voldoende wedstrijden zullen spelen want ik zal blij zijn met iedere minuut die ik kan spelen.”

Uw verslaggever heeft een verleden bij de Noordwijkers en kent het DNA van de club. Ook heeft hij de nieuwe aanwinst van SJC van dichtbij meegemaakt bij de blauw-gelen van De Kade en voorziet op voorhand al een uitstekende match tussen de twee partijen. De toekomst zal dit echter moeten uitwijzen en uiteraard houden wij van LAV u hiervan op de hoogte.

Must Read