vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen moet Alphia voor laten gaan (3-4)

Aarlanderveen moet Alphia voor laten gaan (3-4)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na een uitstekende reeks met vier overwinningen op rij en daardoor een tweede plaats leed Aarlanderveen op de zesde speeldag de tweede (thuis) nederlaag. Alphia was met 3-4 te sterk, maar Sander van Dijk kon als oefenmeester van de thuisclub wel vrede hebben met de nederlaag.

,,Als ik terug blader dan moet ik stellen dat Alphia verdiend heeft gewonnen. Je zou kunnen zeggen dat het gezien de uitslag een spektakelstuk was, maar dat vond ik wel meevallen. Ik denk dat ik acht kansen heb geteld en daarvan gingen er zeven het mandje in. Het belangrijkste verschil vond ik de beleving, die was bij de Alphianen simpelweg groter. Alleen al hoe zij hu doelpunten vierden. Het straalde ervan af dat ze wilden winnen en dat was bij ons niet zo dit keer.”

Vervolgend: ,,In de voorbije weken hadden wij wat Alphia nu had en dan ben je moeilijk te kloppen. Het is jammer dat we dat nu niet konden opbrengen. We gaven twee treffers ook weg en dat via spelers die al weken juist in grootse vorm zijn. Dat kan natuurlijk eens gebeuren en daar moeten we ook niet te dramatisch over doen. We hebben nog steeds een uitstekende start en staan in de kopgroep. We willen proberen blijvend aan te haken.”

Remco Zuidervliet opende de score namens de brigade van Marcel Vondeling. Thom Nouwens bracht uit een vrije trap het evenwicht weer terug en met die stand zochten de ploegen de droogte op. Na de rust bewees Jake van Rijn zijn waarde met de 1-2 en de puntspeler leverde het voorwerk voor de 1-3 van Dennis Boer. Kilian Bouwhuis bracht de spanning weer terug, maar Bas de Haan, normaliter spelend in het tweede van Alphia, zorgde weer voor een veilige marge. Vanaf elfmeter trof Nouwens in de extra tijd nog wel doel, maar verder kwam de thuisploeg niet.

Vondeling: ,,Die penalty sloeg echt nergens op. Dat was een heuse schwalbe en had eigenlijk de tweede gele kaart op moeten leveren voor de betreffende speler. Maar goed, we hadden de wedstrijd al wel in de tas en ik deel een groot compliment uit voor de speelwijze van mijn ploeg. Er zat vuur in en we vergaten haast dat we zoveel spelers moesten missen. Winnen van Aarlanderveen is echt geen eenvoudige klus en dit zijn voor ons bonuspunten na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen FC VVC. Dus ik ben een blije trainer.”

Basisopstelling Aarlanderveen: Van Veen, Oudijk, Janszen, Van der Pijl, Aronius, Egberts, Emaangoun, Nouwens, Grimmelius, Poelwijk, Bouwhuis.

Foto’s: met dank aan Ed Nagtegaal

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read