donderdag, mei 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen overvleugelt Lugdunum in de Kikkerpolder (2-4) (plus fotoreportage)

Aarlanderveen overvleugelt Lugdunum in de Kikkerpolder (2-4) (plus fotoreportage)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum en Aarlanderveen trakteerden zaterdag het aanwezige publiek in Leiden op een lekker potje voetbal. In een open wedstrijd kwamen de bezoekers vlot op een 0-2 voorsprong en wonnen, na een 1-3 ruststand, uiteindelijk verdiend met 2-4.

De gastheren hadden in de beginfase haar handen vol aan het vlotte combinatiespel van ‘de Trots van de Polder’, wat al snel zorgde voor gevaarlijke situaties voor het doel van Lugdunum-doelman Jeffrey Loozen. Lugdunum had met name voor rust weinig grip op spelbepaler Thom Nouwens en de bewegelijke Davey Grimmelius, die met name de linkervleugel van de Leidenaren handenvol werk bezorgden.

Nouwens stond ook aan de basis van de openingstreffer. De aanvoerder slingerde de bal voor het Leidse doel en vond daar Luca Janszen die bekwaam afrondde (0-1). Niet veel later zorgde Jorn Poelwijk voor het mooiste doelpunt van de dag (zie foto hieronder). Na opnieuw een voorzet van de rechterflank, ditmaal van Grimmelius, torende de oer-Aarlandervener hoog boven de Leidse verdediging uit en kopte de bal buiten het bereik van Loozen tegendraads in de kruising (0-2).

Dezelfde Poelwijk kreeg niet veel later, na geklungel in de Lugdunum-verdediging, ook nog de kans op 0-3, maar Loozen kon nu wel redding brengen. Aarlanderveen had in deze fase de controle, maar een onachtzaamheid van Janszen bracht de gastheren weer terug in de wedstrijd. Jayden Bergwijn pikte een foutieve terugspeelbal van de Aarlanderveen-aanvaller op, waarna de Lugdunum-spits  Aarlanderveen-keeper Jari van Veen kansloos liet (1-2).

Aarlanderveen leek even van slag, maar herpakte zich snel. Na opnieuw een voorzet van de rechterkant, nu van Bram Egberts, scoorde Poelwijk opnieuw met het hoofd en bepaalde de ruststand op 1-3. Vlak na rust zorgde Tom Dijkhuizen met een kopbal voor de aansluitingstreffer (2-3), maar Kilian Bouwhuis herstelde de marge weer naar twee (2-4). Lugdunum-aanvaller Koos de Haas had een kwartier voor de tijd nog de mogelijkheid om de spanning in de wedstrijd weer terug te brengen, maar oog in oog met Van Veen bleek de Aarlanderveen-goalie de sterkste. Na dit moment was de wedstrijd feitelijk gespeeld en konden de bezoekers de partij rustig uitspelen.

Aarlanderveen-spits Jorn Poelwijk was weer eens belangrijk voor zijn ploeg en had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege van de bezoekers. Na langdurig blessureleed in de laatste jaren is de spits weer helemaal terug op zijn oude niveau en doelpuntenmachine Poelwijk levert weer als vanouds. ,,We waren vandaag de betere partij, maar we maken het onszelf lastig en hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen. We hadden in delen van de wedstrijd moeite om de concentratie vast te houden, waardoor we Lugdunum weer hoop gaven op een resultaat. Voor mezelf ben ik blij weer fit te zijn en in dit team te kunnen voetballen. Aarlanderveen is toch mijn cluppie en ik hoop hier nog heel wat jaartjes te spelen’’, aldus de 28-jarige goaltjesdief.

Lugudnum-speler Tom Dijkhuizen keek met meer gemengdere gevoelens terug op de wedstrijd. Dijkhuizen: ,,We waren vandaag net niet scherp genoeg bij die tegendoelpunten. Het is natuurlijk teleurstellend dat we verliezen, van een goede ploeg overigens, maar ik ben wel trots op de geleverde strijd die we geleverd hebben, want daar heeft het de afgelopen weken wat aan geschort. De neuzen staan weer dezelfde kant op en vanaf hier gaan we weer verder bouwen’’, besloot de verdediger met een positieve noot.

Lugdunum – Aarlanderveen 2-4 (1-3). 10. Janszen 0-1, 25. Poelwijk 0-2, 35. Bergwijn 1-2, 40. Poelwijk 1-3, 56. Dijkhuizen 2-3, 65. Bouwhuis 2-4.

Opstelling Lugdunum: Loozen, Atif, Beij, Dijkhuizen, Hiwat, Thong, De Haas, Touballi, Bergwijn, Bensalah, Muanda.

Opstelling Aarlanderveen: Van Veen, Egberts, Van der Pijl, Oudijk, Grimmelius, Bouwhuis, Poelwijk, Nouwens, Janszen, Aronius, Emaangoun.

Foto’s bij verslag: met dank aan Ed Nagtegaal

Fotoreportage (hieronder): Jan van der Lubbe

Must Read