woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDriemaal is scheepsrecht voor FC Oegstgeest tegen TAVV: 4-1

Driemaal is scheepsrecht voor FC Oegstgeest tegen TAVV: 4-1

-

Derde klasse A (zaterdag)- Net als in de seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 openden FC Oegstgeest en TAVV de competitie tegen elkaar. De eerste maal werd het 6-0 voor de ploeg uit Ter Aar; het jaar erop deelden de teams de punten. Voor FC Oegstgeest dus een goed moment om de onderlinge stand in de openingswedstrijden in evenwicht te brengen. Ondanks dat TAVV bestempeld kan worden als een titelkandidaat, trok de thuisploeg verdiend aan het langste eind: 4-1.

,,We wisten dat TAVV een goede ploeg is”, begint aanvoerder van de FC Bas Nieuwenburg, dus we hadden een strijdplan bedacht van tevoren. We probeerden veel ballen achter hun verdediging te krijgen om zo de ruimte te zoeken.” Deze tactiek zorgde binnen tien minuten al voor twee grote kansen voor de thuisploeg. De openingstreffer volgde echter pas een kwartier later. Na een mooie actie op de linkerflank legde Tim Bakker de bal perfect klaar voor de inlopende Joey Driessen. Gezien de verhoudingen op het veld was het een terechte voorsprong op dat moment.

FC Oegstgeest bleef druk houden op de helft van TAVV. De uitploeg kwam nauwelijks in de buurt van vierde (!) doelman Niels van Beelen. De Oegstgeestse doelman werd als A-junior opgetrommeld vanwege meerdere geblesseerde keepers en deed dit absoluut niet onverdienstelijk. Toch heeft hij één treffer moeten incasseren. Nadat de thuisploeg eerst op 2-0 was gekomen via een penalty, zag Robin van Koert dat Van Beelen net iets te ver voor zijn doel stond. Spits Van Koert legde de bal vervolgens keurig in het net: 2-1.

Nieuwenburg: ,,We hebben twee snelle jongens aan de buitenkant, waardoor we vaak de diepte zochten. Dit ging vaak goed, beter kon het haast niet.” De derde goal van FC Oegstgeest was een perfect voorbeeld hiervan. Een mooie steekpass op Joey Driessen leidde tot een twee-tegen-één situatie. De sterk spelende nummer 10 hield het overzicht en vond Lukas Tijl, die op zijn beurt het doel trof.

Waar een groot deel van de eerste helft voor FC Oegstgeest was, kwam TAVV sterk uit de kleedkamer. Een schot van Van Koert ging slechts net voorlangs. Al snel erna bracht trainer Dennis Tijssen aanvallende wissels. Het toonde de wil van de uitploeg om niet met nul punten huiswaarts te keren. Toch lukte het de blauwwitten niet om het overwicht om te zetten in meer doelpunten. Het was juist de ploeg van Thymen Kruider en Pascal Verschoor die snel na de wissels scoorde. Een mooie pass van Sam Roelen zette Tijl alleen voor de keeper. De vlugge rechtsbuiten maakte geen fout en zorgde een halfuur voor tijd al voor de eindstand op het scorebord.

Na tweemaal niet te winnen op de openingsdag van de competitie, lukte dat FC Oegstgeest nu dus wel. TAVV had ongetwijfeld gehoopt op een ander resultaat, maar heeft zeker genoeg kwaliteit om dit seizoen bovenin mee te gaan draaien. De ballen op de paal en lat gingen er vandaag net niet in, maar dat kan volgende week tegen Aarlanderveen zomaar anders zijn. De Oegstgeesters kunnen zich gaan opmaken voor de uitwedstrijd bij Sporting Leiden. Ondanks dat er slechts één ploeg vandaag drie punten pakte, was er voor alle aanwezigen iets te vieren. Na bijna een jaar geen competitie te kunnen spelen, kunnen de teams en supporters zich weer de hele week verheugen op de zaterdagen. Of in de woorden van Nieuwenburg: ,,Heerlijk om weer voor het echie te kunnen spelen!”

FC Oegstgeest – TAVV 4-1 (3-1). 26. J. Driessen 1-0, 35. J. Driessen 2-0 (penalty), 38. Van Koert 2-1, 44. Tijl 3-1, 59. Tijl 4-1.

FC Oegstgeest: Van Beelen, T. Lichtenbeld (70. Gordijn), K. Driessen (79. Den Hollander), Dijkstra, Bakker, Van der Spek (60. N. Lichtenbeld), Nieuwenburg, J. Driessen (70. Polet), Tijl, Van Moorsel, Roelen.

TAVV: Pater, Valentijn (70. Van Veen), Van der Pijl, Otto, Konings (58. El Mariami), Pieterse (70. Boddeke), Verwoerd, Van der Neut (82. Vogel), Van Koert, De Bruijn, Van der Hout (58. Modderaar

Must Read