HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest in de slotfase ruim voorbij Gouda

FC Oegstgeest in de slotfase ruim voorbij Gouda

-

Derde klasse A (zaterdag)- De ruim uitgevallen 4-1 zege op Gouda doet bij de wegblijvers misschien een makkelijke middag vermoeden voor de ploeg van trainer Thymen Kruider. Niets was echter minder waar. De ploeg speelde de slechtste wedstrijd van het weliswaar nog prille seizoen en kon pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd de 1-1 tussenstand alsnog omzetten in een ruime overwinning. De hernieuwde kennismaking tussen beide clubs (na acht seizoenen) leverde door de drie punten van de gastheren, een plaats op in de top van de ranglijst.

Van goed voetbal was met name in de eerste vijfenveertig minuten geen sprake. Vooral FC Oegstgeest liet het voetballend afweten. De openingsfase van het stroperige duel was wel hoopgevend voor de thuisclub. Net aan de wedstrijd begonnen, in de vierde minuut, werd uitblinker Bob den Hollander binnen de zestien niet volgens de regels afgestopt. De aanvoerder schoot zelf de strafschop onberispelijk binnen: 1-0.

De Voscuyl bewoners mochten niet mopperen, dat vlak voor de strafschop de Goudse ploeg een dot van een kans kreeg om de score te openen en miste. De bezoekers, die
vorige week de eerste zege boekten van het seizoen tegen het toen puntloze VVC, waren bij vlagen in de eerste rondgang de betere ploeg. Het liep stroef bij de gastheren, mede door het slordig balverlies, wat meer regel dan uitzondering was. Daarnaast was Xander van Riet, de beste man aan Goudse zijde, een plaaggeest voor de thuisploeg. Beide teams kregen voor rust nog wat mogelijkheden op een treffer doch het benutten was een te grote opgave.

Direct na de thee liet de sterk spelende Van Riet een kans liggen om de gelijkmaker aan te laten tekenen en kort daarop was Den Hollander van de thuisclub dichtbij zijn tweede treffer. Snelle omschakelingen van de gastheren leverden een drietal kansen op om de voorsprong te vergroten, maar de afronding bleef uit. Na nog geen uur spelen moesten de gasten met tien man verder vanwege twee keer geel van een speler, maar toch scoorde de ploeg in ondertal: 1-1.

De staf van de thuisploeg bracht verse krachten binnen de lijnen en de inbreng van Joey Driessen bleek een gouden greep. Met nog acht minuten speeltijd op de klok en dertig seconden in het veld scoorde hij de 2-1. Nadat Den Hollander enige minuten later zijn tweede treffer binnen werkte na een assist van Lukas Tijl was de wedstrijd gelopen. Tijl smaakte het genoegen om in de extra tijd de 4-1 op het scorebord te laten verschijnen.

Den Hollander vond het geen beste wedstrijd van Oegstgeester kant: ,,Dit was zeker de slechtste wedstrijd tot nu toe. We begonnen best scherp, maar hadden moeite om het spel te maken. Allengs kregen we wel meer grip op de wedstrijd, maar het bleef rommelig van onze kant. Gelukkig trokken we uiteindelijk aan het langste eind. We kunnen van alle ploegen winnen, maar moeten niet naast onze schoenen gaan lopen na deze zege.”

FC Oegstgeest-Gouda 4-1 (1-0). 4. Den Hollander 1-0, 75. Gouda 1-1, 82. Driessen 2-1, 86. Den Hollander 3-1, 90.+1. Tijl 4-1.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Van der Kaay, Lichtenbeld, Dijkstra, Bakker, Nieuwenburg, Tas, Tijl, Van Moorsel, Den Hollander, Gianfiglio, Overvliet.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld