donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest stijgt boven zichzelf uit

FC Oegstgeest stijgt boven zichzelf uit

-

Derde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest boekte een even fraaie als knappe zege op bezoek bij VVSB (1-4). De Noordwijkerhouters hadden tot deze speeldag nog geen punt gemorst, maar de fusieclub had daar maling aan en won gedecideerd.

Thymen Kruider, coach van de fusieclub, bleef wel bescheiden. ,,Ik wil deze overwinning wel objectief beoordelen. Niet dat het mij minder blij maakt of minder trots op de jongens, maar VVSB was voor de rust wel beter en kreeg meer kansen. Gelukkig was het rendement niet hoog en daardoor konden we zo in de wedstrijd groeien. Na de rust hadden we het veel beter voor elkaar en konden we weglopen. Nee, met deze ruime overwinning had ik eigenlijk geen rekening gehouden. Maar kennelijk zijn we er wel toe in staat. Heerlijk, man.”

Tegen de verhouding in en met wat fortuin kwam de FC op voorsprong via Kevin Driessen. Dat was al een opsteker voor de gasten, maar VVSB kon daarna ook eindelijk eens juichen na diverse gemiste kansen. Stefan Immerzeel was de gevierde man aan de kant van de formatie van Kristian Weijers.

In de tweede helft hadden de bezoekers het veel beter staan en werden de rollen omgedraaid. Daan van Moorsel pegelde de 1-2 binnen en daarna scoorde de spits nog eens vanuit een standaardsituatie. Mario Gianfiglio zorgde voor de kers op de taart op aangeven van Lucas Tijl.

,,Deze zege is nog knapper wanneer je je bedenkt dat we best veel basisspelers missen. Het mooie is echter dat de andere jongens ook opstaan en zo heb ik straks een boel te kiezen. Echt, dit is een groot compliment waard en hier kunnen we verder mee. Dit is echt wel een ander verhaal dan dat we de jaren hiervoor gewend waren. Ik ken de club goed inmiddels en weet dus waar we vandaan komen. Dus ik ben oprecht trots op wat we neergezet hebben. Verder gaan we niet zweven, want volgende week zullen we er gewoon weer moeten staan. Het begint altijd met het leveren van arbeid. De uitslag staat nu, maar het ging allesbehalve vanzelf. Blijft staan dat ik niet verwacht had dat ik na de rust rustig in mijn stoeltje zou kunnen zitten. Ik mag niet klagen zoals het tot nu toe gaat. We moeten echter tegelijkertijd waken voor overschatting van onze kwaliteiten. Voorlopig moeten we ons eerst maar eens veilig gaan spelen in deze sterke derde klasse.”

Basisopstelling FC Oegstgeest: Van Beelen, Lichtenbeld, K. Driessen, Dijkstra, Bakker, Nieuwenburg, Gianfiglio, J. Driessen, Tijl, Van Moorsel, Den Hollander.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read