vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseGroeiend TAVV klaar voor de toekomst

Groeiend TAVV klaar voor de toekomst

-

Bij TAVV, de club uit Ter Aar waar Feyenoord-aanvoerder Jens Toornstra zijn eerste voetbalstapjes zette, wisselde de voorzittershamer onlangs van eigenaar. Scheidend voorzitter Ruud Zonderop overhandigde het bestuurswerktuig over aan Chiel Scholte en LAV sprak met beide mannen over het verleden, heden én toekomst van deze sympathieke dorpsclub.

Ruud, je neemt na vijf jaar afscheid als voorzitter van TAVV, hoe kijk je terug op deze periode?

Ruud:,, Als een tijd waarin ontzettend veel is gebeurd. Het complex is gemoderniseerd, maar ook veel van onze bestuurlijke doelstellingen zijn gerealiseerd. We hebben in 2020 een stuurgroep opgericht, waarin we al onze plannen en ambities die we als bestuur hadden op papier hebben gezet en dat vormgegeven in een heel praktisch document. Dit is uitgemond in het Marketing &Communicatieplan TAVV, waarvan Ron Voortman als programma-manager de voortrekker was. In dit plan hebben we beschreven waar we als TAVV in 2025 zouden willen staan. Een aantal van die ambities zijn inmiddels al gerealiseerd, sommige nog eerder dan we hadden verwacht. De vereniging is de laatste jaren qua organisatie meer volwassen geworden. Daarnaast hebben we sinds kort ook een Raad van Advies, waar we als bestuur een beroep op kunnen doen. Ik draag de voorzittershamer op het juiste moment aan de juiste man over. Chiel is natuurlijk geen vreemde voor de club en was al aardig wat jaartjes bestuurslid van TAVV. Chiel is daarnaast een paar jaartjes jonger dan ik en heeft ook een netwerk die de club vooruit kan helpen. Ik ben blij en trots dat ik het heb mogen doen en dat ik daartoe de kans en vertrouwen van de leden heb gekregen’’, aldus de kersverse ex-preses.

Chiel (op de foto links met de hamer), de coronaseizoenen zijn lastige jaren geweest voor veel amateurvoetbalclubs in Nederland, hoe is het TAVV in deze periode vergaan?

Chiel:,, Natuurlijk hebben wij er als club ook last van gehad dat we de laatste jaren niet hebben kunnen voetballen, maar gelukkig zijn de nadelige gevolgen voor TAVV beperkt gebleven. Sterker nog, we zijn de laatste jaren zelfs behoorlijk gegroeid . We hebben een enorme aanwas gehad bij het meisjes- en damesvoetbal. We zijn binnen anderhalf jaar van 1 meisjesteam naar 6 meisjesteam en 1 dameselftal gegaan. Daarnaast hebben we een paar jaar geleden voor kinderen van 4 tot 5 jaar de Peanuts Balspelen geïntroduceerd. De kinderen doen dan allerlei spelletjes met een bal en leren om samen te werken binnen een team. Veel van deze kinderen zijn daarna doorgestroomd naar onze jongste jeugd, waardoor we ook binnen die categorie zijn gegroeid.”

Ruud, je stopt als voorzitter maar blijf je wel bij de club betrokken?

Ruud:,, Jazeker, ik blijf betrokken bij TAVV en ga me richten op het vrijwilligerswerk binnen de club. Ik denk dat een persoonlijke benadering van leden het beste werkt, een algemene oproep op de site om vrijwilliger te worden werkt in de praktijk niet. Ik ben ervan overtuigd dat ieder lid iets kan doen voor de club. We gaan nader onderzoeken waar de kwaliteiten van onze leden liggen, zodat we daar in voorkomend geval gebruik van kunnen maken. Ik ga de taken binnen onze vereniging beschrijven, zodat het voor de leden wat duidelijker wordt waar we als club behoefte aan hebben en hoeveel tijd je als vrijwilliger daaraan kwijt bent. Dit alles moet nog nader vorm krijgen als onderdeel van ons visieplan.”

Chiel, tot slot, hoe zie jij de toekomst van TAVV?

Chiel:,, Ik denk dat we als TAVV nog meer een onderdeel van het dorp kunnen gaan worden, alhoewel we wat dat betreft al op de goede weg zijn. De biljartvereniging maakt al gebruik van ons complex, net zoals de ouderensoos en de naastgelegen brede school. Uiteindelijk zijn en blijven we natuurlijk wel een voetbalclub en moet er voor een ieder ruimte zijn om bij TAVV een leven lang te kunnen blijven voetballen op zijn of haar eigen niveau, van Peanuts Balspelen tot Walking Football dus. Al met al denk ik dat we als TAVV voorbereid zijn op de toekomst en ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin.”

 

Must Read