vrijdag, oktober 7, 2022
HomeZaterdagDerde klasseHeet potje in Voorschoten eindigt onbeslist

Heet potje in Voorschoten eindigt onbeslist

-

Derde Klasse A (zondag) – Voorschoten’97 en ODB hebben elkaar in evenwicht gehouden na een wedstrijd bomvol emoties. Zonder dat er werd gescoord was er genoeg stof tot napraten, waarbij ODB vooral in de 2e helft aandrong maar de uitstekend keepende Chris van de Mijn niet kon passeren.

Hoewel beide teams bovenin meedraaien, Voorschoten’97 is zelfs al enige tijd koploper, was het voetbal in het eerste half uur niet om over naar huis te schrijven. Er vielen veel foute passes in de opbouw te noteren, waardoor het creëren van kansen aan beide kanten moeizaam verliep. ODB, met aanvoerder Giovanni Koelink in de gelederen (ex-Sporting Leiden) presenteerde zich als een echte Haagse ploeg. Spelend op het randje, verbaal nadrukkelijk aanwezig en via opportunistisch spel.

Ferenc Merczel had Voorschoten’97 in de eerste helft zomaar op voorsprong kunnen brengen. Na zeven minuten kon hij vrij binnenschieten na een voorzet vanaf links, helaas kon hij echter zijn voet niet goed tegen het leer drukken. Vlak voor rust kreeg hij een nog grotere kans, 1 op 1 met doelman Joey Vis. Het schot van Merczel eindigde echter nipt naast. Ook ODB vond het net niet na een paar kleine mogelijkheden (waaronder een afgekeurde goal) waardoor beide ploegen met de brilstand de kleedkamers opzochten.

Dat het amateurvoetbal (wederom) flink is getroffen door de corona-maatregelen is een understatement. De Voorschoten-voorzitter had de uiterst ondankbare taak bezoekers van sportcomplex Adegeest hierop te wijzen, dit ging zo nu en dan met pijn en moeite. Hoewel er begrip is voor emoties in deze vreemde tijden, verdiende menig reactie zeker niet de schoonheidsprijs.

Terug naar het veld, waar in het eerste kwartier van de 2e helft niet veel gebeurde. De omstandigheden werden brozer en brozer, beide ploegen hadden moeite met het creëren van grote kansen. Centrale verdediger Glenn Mulder was bij de thuisploeg zo nu en gevaarlijk in de zestien van ODB, maar tot de openingstreffer leidde het nog niet. ODB, met de boomlange invaller Dennis Wille inmiddels in de spits, ging nog opportunistischer speler. Voorschoten’97 kreeg in de laatste fase van de wedstrijd weinig grip meer op het vechtvoetbal van de bezoekers, die zo nu en dan levensgevaarlijk werden via lange ballen en standaardsituaties.

Doelman Van der Mijn moest in de slotfase meer dan eens optreden om zijn ploeg te behoeden van de eerste nederlaag. De fysiek ijzersterke Wille was de gevaarlijkste man bij ODB. Hij ging regelmatig in de aanval (vooral met het hoofd) op Van der Mijn, echter bleek de ervaren goalie niet te passeren.

Toch leek de ploeg van Denis Luhulima de eerste tegentreffer in eigen huis te moeten incasseren in de 90ste minuut. Na een ouderwetse scrimmage werd de bal tegen Wille aangeschoten, waardoor de bal prompt in het doel verdween. ODB vierde de treffer zeer uitbundig, niet wetende dat de Voorschoten-grensrechter met zijn vlag wapperde voor buitenspel. Dit gebeurde naar aanleiding van een eerdere situatie. De scheidsrechter liep naar zijn assistent, en besloot na enige aarzelen de treffer af te keuren. Dit leidde tot gigantische woede in het Haagse kamp.

Na minutenlange protesten van ODB (die daar in de daaropvolgende minuten mee verder gingen) werd er weer gevoetbald. Ook in de dying seconds kwam Voorschoten’97 een paar keer goed weg, waardoor de ploeg van Luhulima ongeslagen bovenaan bleef in de 3e klasse A. De frustratie bij ODB bleef groot, ook na afloop werd de confrontatie opgezocht met zowel spelers als officials.

Van der Mijn was na afloop realistisch: ,,Wij mogen niet klagen met een gelijkspel. Wel hebben we de beelden teruggekeken (luxe!) en stond er een ODB-speler echt buitenspel vlak voor tijd. Al begrijp ik hun emoties ook wel. Fijn dat we rustig bleven, ook tijdens de rest van de wedstrijd. We speelden tegen een echte Haagse ploeg die zo nu en dan het randje opzocht. Jammer dat we onze kansen in de 1e helft niet hebben benut, in de 2e helft kregen we het heel moeilijk. Hun balvaste spits was moeilijk te bespelen. Ik ben blij dat ik de ploeg kon helpen met een paar reddingen. We hebben nog steeds geen tegengoal thuis geïncasseerd. Daarnaast zijn dit wedstrijden waar onze jonge jongens veel van leren. Ik ben niet ontevreden met dit resultaat.”

Voorschoten’97 – ODB 0-0 (0-0).

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van der Born, Mulder, Adriaanse, Van Aken, Hogewoning, Van der Man, Vijlbrief, Elligens, Van de Maas, Merczel.

Basisopstelling ODB: Vis, Moes, Zwiers, Dusaba, Dessing, Koelink, Piek, Pearson, Scholten, Vreeswijk, Charite.

Must Read