HomeZaterdagDerde klasseKnappe 1-2 zege Aarlanderveen bij TAVV

Knappe 1-2 zege Aarlanderveen bij TAVV

-

Derde klasse A (zaterdag) -Staat er bij een (streek)derby meer dan een doorsnee competitiewedstrijd op het programma, dat gold zeker op deze kille en regenachtige middag in Ter Aar. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd verloren en dat vraagt natuurlijk om revanche. Na een ietwat saaie eerste helft, maar enerverende tweede rondgang stapten de bezoekers met een knappe 1-2 zege van het veld. Des te fraaier was de overwinning als men bedenkt dat Aarlanderveen het laatste half uur met tien man speelde.

Luca Janszen, aanvoerder nadat Thom Nouwens met een tweede gele prent van het veld moest, analyseert uitstekend als hij zegt: ,,We begonnen onrustig aan de bal met als gevolg veel balverlies. Toen we dat van ons af konden schudden, kregen we grip op de wedstrijd en creëerden kansjes. Die lijn konden we na de rust doortrekken. TAVV kwam veel minder aan voetballen toe, mede omdat we ons konden beheersen om niet met te veel mensen naar voren te gaan. Zeker na de 0-1 én daarna met tien man was dat een goede beslissing. Dat we uiteindelijk een heel zwaar bevochten overwinning boeken geeft natuurlijk een geweldig gevoel.”

Na de openingstreffer een kwartier na de rust van Nouwens en zijn tweede gele kaart er achteraan kreeg Aarlanderveen het moeilijk. Die voorsprong was gezien de kansenverhouding volkomen terecht, maar de bezoekers kregen het wel steeds benauwder. Toen Randy Verwoerd tien minuten voor tijd uit een volley de 1-1 in knalde, leek alles nog mogelijk voor de thuisploeg. Die hoop werd enkele minuten later door Moussa Kalisse aan gruzelementen geschoten. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en knalde in de korte hoek. De vreugde bij Aarlanderveen was even groot als begrijpelijk.

Voor TAVV was de tijd tekort om nog iets aan de achterstand te doen. Dennis Tijssen, trainer van TAVV, was bepaald ‘not amused’ door die late 1-2. ,,Een tik van jewelste toch wel, zeker als je zo verliest. Wij komen op 1-1 tegen tien man en hebben de wedstrijd in handen. Dan leveren we zo de bal in. Ik weet het, dit is amateurniveau, maar dit is wel heel kinderlijk hoor.”

Het overtal niet kunnen uitbuiten en het onnodige balverlies is niet het enige dat de oefenmeester stoorde: ,,Wij geven de voorzetten veel te dicht op de keeper die ze iedereen keer makkelijk kan plukken. Die dingen mogen niet gebeuren. Dat moet anders.” Tijssen ziet echter ook lichtpunten: ,,Qua voetbal was het beter dan vorige week. Dat is één. Dinsdag kunnen we deze kater wegspoelen als we weer aan de bak moeten. Er zijn nog 24 wedstrijden te gaan en dat is meer dan genoeg om te laten zien wat TAVV kan.”

Daar is natuurlijk geen speld tussen te krijgen, maar zaterdagmiddag was het te weinig wat de blauwwitten lieten zien. TAVV wordt gezien als een ploeg die hoge ogen kan gooien in deze afdeling, maar dan zal er echt wat beter gevoetbald moeten worden. Aarlanderveen werd beloond voor het betere veldspel en de strijdlust tot het laatste fluitsignaal.

TAVV-Aarlanderveen 1-2 (0-0). 61. Nouwens 0-1, 80. Verwoerd 1-1, 86. Kalisse 1-2. Scheidsrechter Van der Zee.

Basisopstelling TAVV: Pater, Valentijn, Van der Pijl, Otto, Verwoerd, Pieterse, Straver, Van der Hout, Van Koert, Looyestijn, De Bruijn.

Basisopstelling Aarlanderveen: Egberts, Oudijk, Van der Pijl, Janszen, Grimmelius, Poelwijk, Nouwens, Emaangoun, Van Veen, Aronius, Kalisse.