HomeZaterdagDerde klasseLugdunum doet zichzelf tekort tegen Blauw Zwart, maar… komt eraan!

Lugdunum doet zichzelf tekort tegen Blauw Zwart, maar… komt eraan!

-

Derde klasse A (zaterdag)- Waren de zichtbare knelpunten bij Lugdunum tijdens het eerste competitietreffen, de groenwitten verloren vorige week kansloos van Oudewater (1-3), in de wedstrijd tegen Blauw Zwart  inmiddels voldoende aangepakt door de Kikkers? Brian Thong, de creatieve middenvelder komende van hoofdklasser FC Rijnvogels, was er duidelijk over: ,,Na rust hadden we na de 1-2 voorsprong, met zeker vier honderd procent doelkansen, moeten uitbreiden naar 1-3, om zo deze wedstrijd direct op slot te gooien. Maar als wij falen, dan kan je wachten op die tegentreffer van Blauw Zwart. Dus die 2-2 kwam en uiteindelijk mogen we hier blij mee zijn. Een eerste punt, dat smaakt naar meer, zeker gezien onze uitgesproken ambities voor dit seizoen. En daar gaan we met elkaar keihard aan werken, want daar hebben we zeker een brede en goede selectie voor’’, aldus Thong.

Blauw Zwart begon op sportcomplex ‘De Schulpwei’ in Wassenaar door direct het initiatief te pakken tegen Lugdunum. De lange bal werd gehanteerd, backs kwamen op en de 1-0 door Bas Smit werd snel bereikt. Maar nadien kwam Lugdunum meer in beeld en speelde met druk naar voren. Thong: ,,Dit leidde dan ook tot een schitterend doelpunt van Renan Bernal, die met een Marc Overmars-achtige beweging en een schot in de linkerbovenhoek de terechte gelijkmaker aantekende.”

Bijna op identieke wijze liet de weer aanwezige Koos de Haas de bal, na een heerlijke onvervalste Leidse dribbel, ook in de linkerkruising verdwijnen (1-2). De trainers Marco Harleman en Nino Poulino waren hier duidelijk over in de rust. Lugdunum was niet te scherp begonnen, maar de kansen lagen er. Zeker als er snel na rust de 1-3 zou worden gemaakt.

Thong: ,,Dan zouden we de wedstrijd dood kunnen maken en lekker uitspelen. Maar met het missen kort na de rust van vier levensgrote kansen, alles zelf gecreëerd, beloon je jezelf niet echt’’.

Maar de thuisploeg kwam wel en scoorde dan ook de 2-2 halverwege de tweede helft. De rode kaart voor Leidenaar Jayden Bergwijn, kort daarna, gaf Blauw Zwart nog meer vleugels en meer dan een enkele Leidse counter zat er niet meer in. ,,Het eerste punt in deze competitie is bereikt. En mis je zulke grote kansen, dan roep je het ongeluk over jezelf af. We gaan straks weer hard trainen, er is best nog wel werk aan de winkel. Maar als iedereen er is, dan staat er ook een team waarmee we voor promotie willen en kunnen gaan. Volgende week, thuis tegen het nog ongeslagen VVSB, kunnen we het de supporters laten zien, maar eerst nu het Leidens Ontzet vieren”, aldus de vlot verhalende Thong tot besluit.

Blauw Zwart – Lugdunum 2-2 (1-2) Blauw Zwart 1-0, Peter Bezrra Bernai 1-1, De Haas 1-2 en Blauw Zwart 2-2.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Beij, Brandt, Dijkhuizen, Thong, Bergwijn, Muanda, Boy, De Haas, Azarfane, Bernal.

Foto’s: met dank aan Coos Hubscher