HomeZaterdagDerde klasseLugdunum geen partij voor VVSB (0-5)

Lugdunum geen partij voor VVSB (0-5)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum kende zaterdag tegen VVSB een complete offday. Bij de ‘kikkers’ ging er van alles mis en de bezoekers keerden, na een 0-2 ruststand, uiteindelijk met een 0-5 overwinning op zak terug naar Noordwijkerhout.

In aanvallend opzicht kon de thuisploeg weinig tot niets creëren en alleen in de eerste twintig minuten van de wedstrijd was de ploeg van Marco Harleman gelijkwaardig aan de bezoekers. Desalniettemin was de eerste kans voor de gastheren. Brian Thong, die deze middag te weinig zijn toch niet geringe kwaliteiten liet zien, miste vlak voor de neus van VVSB- doelman Lex van Rooijen een dot van een kans. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Max van der Boog schoot een slecht weggewerkte hoekschop achter de kansloze doelman Jeffrey Loozen(0-1).

,,Het was dramatisch in alle facetten. We waren vooral zwak in verdedigend opzicht bij corners. Drie doelpunten uit dode momenten mag ons natuurlijk niet gebeuren”, aldus de teleurgestelde Harleman. Een slippertje van de verder uitstekend keepende Loozen betekende de 0-2 (Koen Damen kreeg de treffer op zijn naam). De gasten domineerden de wedstrijd volledig. Enerzijds door knap keeperswerk van Loozen en anderzijds door het missen van de kansen door de bezoekers bleef de schade voor Lugdunum tot aan de rust nog dragelijk.

Na de pauze keerde bij de thuisclub Henk Brandt en Noël Beij niet terug, beide verdedigers moesten plaats maken voor meer aanvallende impulsen. Het bleek een gok die niet goed uitpakte. Ook Harleman erkende dat na afloop ruiterlijk. Zijn ploeg kreeg geen enkele kans in de tweede helft en verdedigend werd het achterin open huis. Zeker na de 0-3 en de 0-4 van Stefan Immerzeel zakte de Leidse ploeg naar een bedenkelijk niveau. Mike Taskin strooide met de vijfde treffer nog meer zout in de wonden van de gastheren.

Ozan Isitir, één van de oudgedienden bij de thuisploeg, was not amused met zijn rol als invaller. ,,Wij zijn absoluut nog geen team en daardoor zitten we in de hoek waar de klappen vallen. Het is vooral een mentale kwestie. Na de achterstand stortte het in als een kaartenhuis.”  Trainer Harleman kon er na afloop ook geen chocolade van maken: ,,Het was slecht en dramatisch. Na de 0-2 was het al geen wedstrijd meer. Het is kwalijk dat we niets gecreëerd hebben, maar ook achterin was het niet stabiel genoeg. Op deze manier zal het nog een zwaar seizoen worden’’, aldus Harleman tot besluit.

Lugdunum – VVSB 0-5 (0-2). Van der Boog 0-1, Damen 0-2, Immerzeel 0-3, Immerzeel 0-4, Taskin 0-5.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Brandt, Thong, Azerfane, Person, Ramprogas, Boy, Muranda, Beij, Bernal, Hiwat.

Basisopatelling VVSB: Van Rooijen, Van der Boog, Jansen, Aartman, Smit, Koeckhoven, Schipholt, Mossel, Immerzeel, Damen,Verver