donderdag, mei 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum schuift op naar middenmoot

Lugdunum schuift op naar middenmoot

-

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum kende een lastige start van de competitie, maar is zich danig aan het verbeteren. Na de verdiende zege op Be Fair werd nu FC VVC nipt verslagen. Door de twee driepunters is de ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina nu terug te vinden op plek negen met zeven punten uit zes duels.

Groots was het niet van de zijde van Lugdunum, maar de overwinning smaakte er allesbehalve minder om bij Harleman. ,,Het ging absoluut moeizaam en het was niet al te best van twee kanten. Het gaat ons echter nu om de zege en die was op zich ook wel verdiend te noemen. We speelden op natuurgras en dat is niet bepaald in het voordeel van Lugdunum qua spelopvatting. We zijn er ook niet zo aan gewend, want spelen thuis altijd op kunstgras en uit ook vaak.”

Hoe de zege tot stand kwam, deerde de Leidse oefenmeester eigenlijk niet. ,,FC VVC mag dan onderaan staan maar vorige week hielden ze Alphia op een gelijkspel. Dat doe je ook niet zomaar. Ze gooien de beuk erin en dat is hun goed recht. We hadden het daar moeilijk mee, maar konden ons er af en toe wel goed onderuit voetballen. Mijn ploeg gaf weinig weg en we kregen zelf wel wat kansen, zeker in het laatste kwartier van de eerste helft.”

Lugdunum ging na de onderbreking op jacht naar de treffer en die kwam er ook halverwege de tweede helft. Een goed opgebouwde aanval kwam uit bij Koos de Haas, die Renan Bernal weg stak. De Braziliaan behield het overzicht en bracht de kikkers op voorsprong. ,,Vanaf dat moment hadden we meer de controle, hoewel Jeffrey Loozen nog wel een geweldige redding in huis had. Hij stond sowieso prima te keepen. Lekker voor ons, want hij was er een tijdje niet bij door een blessure. We moesten het even stellen met Cem Isitir als doelman, eigenlijk een veldspeler. Hij heeft het ook goed gedaan en daar heb ik grote waardering voor, maar je bent natuurlijk kwetsbaar zonder tweede doelman.”

Voor Lugdunum was dit de eerste ‘clean sheet’ en dus de eerste uitzege. ,,Er is een stijgende lijn waarneembaar en deze pot hebben we goed dood gemaakt. We zijn er zeker nog niet en zullen volgende week weer een zware dobber krijgen met Aarlanderveen thuis. Dat is een sterk elftal, maar ook wij hebben onze kwaliteiten en die komen er meer en meer uit.”

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Muanda, Beij, Atif, Hiwat, Boy, O.Isitir, Toubali, Bensalah, Bergwijn, De Haas.

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read