dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum tamelijk kansloos (plus fotoreportage)

Lugdunum tamelijk kansloos (plus fotoreportage)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Marco Harleman had vooraf al rekening gehouden met een zware uitdaging en zijn voorgevoel bleek gegrond. Op eigen veld werd verloren van Oudewater (1-3) en de trainer was zo eerlijk te stellen dat de nederlaag terecht was.

,,Ik had al informatie ontvangen dat dit een pittige tegenstander zou zijn. Daarnaast verliep onze voorbereiding niet vlekkeloos. Het was een komen en gaan van spelers en het was onrustig in dat opzicht. Helaas waren zij fitter en meer beweeglijk. In fases zijn we overklast en dus zullen we de komende tijd aan de bak moeten om er te staan. Natuurlijk misten we Koos de Haas, dat is nu eenmaal een belangrijke speler voor ons. Volgende week is hij er weer bij, maar de week erop weer niet.”

Oudewater nam al snel het heft in handen en na drie minuten was het al raak. Een eigen doelpunt bracht de Leidse ploeg meteen in de problemen. ,,Geleidelijk aan kwam er wel meer balans en kregen we met Glody Muanda een grote kans. Helaas ging zijn inzet over. Wel vond ik dat zij meer de controle hadden over de wedstrijd.”

Na de rust probeerden de kikkers druk te zetten waardoor er wel meer ruimte ontstond voor de roodwitten met de blauwe broek. ,,Door miscommunicatie liepen we twee keer in het mes en de min of meer identieke goals zorgden voor een hopeloze achterstand. Met een eigen goal kwamen we nog wel een beetje terug, maar meer zat er niet in. We zullen echt fitter moeten worden en de duels gaan spelen. Sommige spelers hebben ook nog wat teveel kilo’s dus er is hier nog wel het een en ander te doen. Het team moet ook meer op elkaar ingespeld raken. Jeffrey Loozen is er ondertussen bij als keeper, maar hij en de verdediging moeten nog aan elkaar wennen. Dat is tevens een verschil met deze tegenstander. Zij spelen al jaren met elkaar samen en wij zijn nog aan het bouwen. Maar goed, we stonden er vandaag nog niet en dat is wel een beetje zorgwekkend bij de start van de competitie.”

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Bey, Brandt, Dijkhuizen, Atif, Thong, Hywatt, Bergwijn, Person, Muanda, Ramprogas.

Foto’s: met dank aan Eric van der Wijngaard

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read