woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLyndon de Bruijn (TAVV): ,,Zo’n kans missen is ook een vak apart!”

Lyndon de Bruijn (TAVV): ,,Zo’n kans missen is ook een vak apart!”

-

Derde klasse A (zaterdag) – Met de 0-0 uit tegen het sterke CVC Reeuwijk behaalde TAVV het tweede gelijke spel tegen een ploeg uit de top vier, waar er ook twee keer werd verloren. Klinkt niet erg hoopvol, maar deze brilstand was meer dan verdiend. En drie punten konden op zeker mee terug worden genomen naar Ter Aar als invaller Lyndon de Bruijn zijn riante kans niet om zeep had geholpen. De Bruijn: ,,Een prachtige voorzet van rechts van Jesse Modderaar, hun doelman die in mijn optiek kansloos was en dan schiet ik toch echt veel te laag in. Zo bleef het scorebord na negentig minuten ongewijzigd en dat zal ik zeker nog lang moeten horen.”

In de stand waren de thuisploeg uit Reeuwijk-Brug met een vijfde plek en dertien uit zes en de blauwwitten met een zesde plek en elf uit zeven aardig aan elkaar gewaagd. ,,We gaven niets weg, speelden de eerste helft ook wel aardig, kregen net als CVC Reeuwijk wat kansjes maar voor de neutrale toeschouwer, die er niet mocht zijn, was het niet echt aantrekkelijk en mooi om te zien. Ik kon dat alles tot de zestigste minuut vanaf de kant bekijken, want door mijn blessure vorige week opgelopen in de bekerwedstrijd tegen Overmaas achtte ik het niet wijs om in de basis te starten. Door de pijnstillers kon ik achteraf bekeken misschien wel starten, maar toch zekerheid voor alles”, aldus de enthousiast verhalende De Bruijn.

Zijn gemiste grote kans in de tweede helft zou hij zeker merken aan het kleinere aantal  aangeboden glazen goudgele rakkers na afloop in de kantine waar de derde helft altijd stevig gevierd wordt zolang als het is toegestaan. Toch keek hij trots terug op het eindresultaat: ,,Het was een terechte 0-0 wat ook door onze trainer Dennis Tijssen werd beaamd. En het is ook echt gewoon een moeilijk te bespelen ploeg. Het is geen team zoals wij, meer een verzameling van deels gehaalde spelers met grote, individuele kwaliteiten. Ze vochten er niet echt voor als team, maar hun kwaliteiten waren toch groot genoeg om één punt te pakken.”

Hiermee kwam de thuisploeg op een vierde plek met veertien uit zeven (23-5) waar TAVV een plek zakte, zevende met twaalf uit acht (19-15). Zou het komende week wel lukken om tegen een hoger geplaatst team, Alphia op plek vijf met veertien uit zeven, de drie punten binnen te halen? De Bruijn: ,,We gaan ervoor en als ik weer zo’n kans krijg dan zal ik zeker hoger ‘afdrukken’!”

CVC Reeuwijk – TAVV 0-0 (0-0).

Basisopstelling TAVV: Pater, Van der Pijl, Otto, Modderaar, Verwoerd, Pieterse, Van de Voorn, Van der Hout, Boddeke, Looyestein, Van der Neut.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read