dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseOpnieuw zege voor zelfbewust FC Oegstgeest     

Opnieuw zege voor zelfbewust FC Oegstgeest     

-

Derde klasse A (zaterdag) –  FC Oegstgeest toog dit weekend naar Waddinxveen, alwaar het traditioneel taaie Be Fair wachtte. Na een 0-1 ruststand won de formatie van trainer Thijmen Kruider uiteindelijk met 1-3. Het was alweer de vierde zege in het nog prille seizoen voor de fusieclub, die zich door dit resultaat nu de verrassende runner-up van hun klasse mogen noemen.

De wedstrijd werd gespeeld op het natuurgrasveld van de gastheren en was door de hevige regenval lastig te bespelen. Na een afwachtend begin van beide kanten, waren het de bezoekers die nog voor de pauze op voorsprong kwamen. Bob den Hollander was in een scrimmage voor het Waddinxveense doel de slimste en prikte de 0-1 binnen. Een kwartiertje na rust verdubbelde Lukas Tijl de Oegstgeestse marge. Na een diepe pass van Dylan Dijkstra toonde Tijl zich oog in oog met de doelman van de thuisploeg koelbloedig (0-2), maar nog in dezelfde minuut scoorde de gastheren de aansluitingstreffer (1-2). Er ontspon  zich hierna een hectische fase voor het doel van FC Oegstgeest-doelman Gijs Jansen, maar de bezoekers overleefden deze periode. Kevin Driessen besliste de wedstrijd, met een mooie goal uit een vrije trap, in het voordeel van FC Oegstgeest (1-3).

Bob den Hollander kon na afloop niet anders dan opnieuw tevreden te zijn over de prestatie van zijn ploeg: ,,Ja, het blijft maar doorgaan. Het loopt tot nu toe erg lekker bij ons en dit is wel wat anders dan de laatste jaren bij ons het geval was. We hebben nu, na 5 gespeelde wedstrijden, al meer punten behaald, dan na 17 wedstrijden in het eerste coronaseizoen. Hoe dat kan? Ik denk dat verschillende factoren een rol spelen. Allereerst zijn we door de komst van de broertjes Driessen en Jari de Vries er kwalitatief op vooruit gegaan. We hebben daarnaast gekozen voor een wat meer behouden speelwijze, maar de credits zijn ook voor de trainer. Hij heeft van de hele selectie een eenheid gemaakt, er is geen onderscheid tussen het eerste en tweede team. Natuurlijk helpt het ook als de resultaten goed zijn, dat is nooit slecht voor de sfeer. We zijn ons steeds meer bewust van onze kwaliteiten en waarom zouden we de eerste periode niet kunnen pakken? We moeten natuurlijk niet gaan denken dat we dat ook zo maar even gaan doen, dat zou gezien de laatste twee jaren niet echt gepast zijn, maar het kan voor ons hoe dan ook een mooi seizoen gaan worden’’, aldus de FC Oegstgeest-aanvoerder tot slot.

Be Fair – FC Oegstgeest 1-3 (0-1) 40. Den Hollander 0-1, 59. Tijl 0-2, 60. Be Fair 1-2, 74. K. Driessen 1-3.

Opstelling FC Oegstgeest:: Jansen, Lichtenbeld, K. Driessen, Nieuwenburg, L. Tijl, Van Moorsel, Den Hollander, Van der Spek, Tas, Overvliet, Dijkstra.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld

Must Read