HomeZaterdagDerde klasseSEP straft kansen missen van Sporting keihard af

SEP straft kansen missen van Sporting keihard af

-

Derde klasse A (zondag)– Dat het zwaar zou worden uit bij SEP was duidelijk gezien de ranglijst, maar wat een kansen lagen er voor een duidelijke driepunter voor Sporting Leiden in deze uitwedstrijd volgens aanvaller Lucas Varga: ,,We kwamen in de eerste helft pas laat echt in ons spel, begonnen wat ongeconcentreerd, maar gingen met 1-1 toch de rust in. Uiteindelijk kan je zeggen dat de gemiste grote kans op 1-2 in de tweede helft en kort daarop de rode kaart voor Trogilio Pinas ons nekten. Dat het dan uiteindelijk 5-1 wordt is jammer, maar het had ook anders kunnen uitpakken. Gewoon zonde, want er zat zeker meer in.”

SEP kreeg op hun Delftse sportpark Tanthof Zuid de eerste grote kansen. Ze waren dat ook wel aan hun stand verplicht met de tweede plek op de ranglijst. De Morsbewoners hadden deze zondag te kampen met diverse blessures. Dat betekende voor trainer Koos Habraken het nodige schuifwerk in de opstelling. Zo belandde Pinas in het centrum van de Leidse defensie in de wetenschap dat hij dan vorige week als invaller in de spits in de slotfase met twee doelpunten een gelijkspel thuis tegen HWD veilig had gesteld.

In de loop van de eerste helft herpakte Sporting Leiden zich, had het beste van het spel en er werd stevig gestreden voor elke Delftse meter gras. De kroon op het vele werk was de benutte elfmeter van Mo Abassi. Reden voor trainer Habraken om in de rust vooral  te wijzen op de positieve punten uit het tweede gedeelte van de eerste helft. Dat pakten zijn spelers goed op, want het eerste kwartier na rust bepaalde de uitploeg het spel maar… het wist zichzelf niet te belonen. De gemiste grote Leidse kans en de rode kaart voor Pinas, hij trok aan de noodrem bij een doorgebroken speler, waren de ommekeer in deze wedstrijd. Varga nog eens: ,,Dat het daarna 5-1 is geworden is jammer en geeft toch ook wel een vertekend beeld als je het spelbeeld over de gehele wedstrijd bekijkt. We waren zeker de bovenliggende partij, dus laten we ondanks deze nederlaag er maar het positieve uithalen voor komende zondag.”

Dan is Taurus de tegenstander op het Leidse sportpark De Morsch. De studentenclub staat na de 4-1 zege tegen WIK elfde met 3 uit 3 (8-8). Sporting Leiden staat achtste in deze derde klasse A met 4 uit 4 (8-10). Een mooie kans om het positieve gevoel van deze nederlaag om te zetten in een heerlijke thuiszege?

SEP – Sporting Leiden (zo) 5-1 (1-1).

Basisopstelling Sporting Leiden: Smeele, Abassi, Mkaddem, Varga, Charumbira, Geraerts, Pinas, Van Leeuwen, Kloos, Fortes, Furtado.